ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αναρχικοί έκαψαν το δίκυκλο αστυνομικού – Ανέλαβαν την ευθύνη με ανακοίνωση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την ευθύνη για την φωτιά σε δίκυκλο αστυνομικού που είχαν βάλει άγνωστοι τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 23 Ιουλίου, στην οδό Κορίνθου, στην Πάτρα, κοντά στην οδό Σμύρνης, ανέλαβαν με ανακοίνωσή τους αναρχικοί.

Μάλιστα ανέλαβαν την ευθύνη και για την εμπρηστική ενέργεια σε ΑΤΜ τράπεζας τα ξημερώματα της Κυριακής 24 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση στο indymedia αναφέρουν:

 

Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για μια σειρά εμπρηστικών ενεργειών που έλαβαν χώρα, στην πόλη της Πάτρας, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο αναρχικό και απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

  • Τα ξημερώματα του Σαββάτου (23/7), ώρα 3:30, πραγματοποιήσαμε εμπρηστική ενέργεια σε μηχανάκι γνωστού ασφαλίτη της πόλης, στην όδο Κορίνθου.
  • Τα ξημερώματα της Κυριακής (24/7), ώρα 2:30, πραγματοποιήσαμε εμπρηστική ενέργεια σε ΑΤΜ της τράπεζας Eurobank, στην οδό Ελ. Στρατιώτου.

Ο σύντροφος αναρχικός και απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης τους τελευταίους δύο μήνες δίνει μια σκληρή μάχη με το καπιταλιστικό σύστημα και τους εκφραστές του, διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκιση του που δικαιούται βάσει νόμου από τον Δεκέμβρη του 2021. Έχοντας συμπληρώσει 8,5 χρόνια αιχμαλωσίας στα σωφρονιστικά κολαστήρια του ελληνικού κράτους, για την ανατρεπτική του δράση και την αγωνιστική του αξιοπρέπεια, θέτει σαν ανάχωμα το ίδιο του το σώμα, απέναντι σε ένα δικαστικό σύστημα αυθαιρεσίας και εκδικητικότητας. Με ακατάβλητο σθενος και αυταπάρνηση, αναμετράται με έναν ολοκληρο μηχανισμό εκμετάλλευσης και καταπίεσης, απαιτώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα του.

Είναι δεδομένο όμως, σ’ αυτή την ταξικά διαρθρωμένη κοινωνία που βασιλεύει ο Νόμος και η Τάξη των ισχυρών, ότι δε θα μπορούσε να λάβει άλλη αντιμετώπιση ένας αγωνιστής, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει ταχθεί με το λόγο και τις πράξεις του, στο πλευρό των απόκληρων αυτού του κόσμου. Εϊναι δεδομένο ότι δε θα μπορούσε να έχει την ίδια μεταχείριση από τους δυνάστες μας, με αυτή που χαίρουν ο παιδοβιαστής Λιγνάδης, ο αμετανόητος μπάτσος – δολοφόνος Κορκονέας, ο μεγαλομεσίτης Χορταριάς και κάθε καλοθρεμμένο παιδί του αστικού συστήματος.

Η αστική δικαιοσύνη ως βασικός πυλώνας του κεφαλαιοκρατικού συστήματος παραγωγής , αποτυπώνει με τρόπο προκλητικό και απροκάλυπτο, ότι θα είναι πανταχού παρούσα, για την διασφάλιση των συμφερόντων της αστικής τάξης, για την διαιώνιση των καπιταλιστικών σχέσεων εκμετάλλευσης και την πειθάρχηση όσων ανήκουν στη βάση της κοινωνικής – ταξικής πυραμίδας. Η εμφατική ταξική της μεροληψία λοιπόν, δεν είναι κάποιου είδους παρέκκλιση από τον θεσμικό της ρόλο αλλά η ουσία της η ίδια.

Ο σύντροφος μας Γιάννης Μιχαηλίδης, βρισκόμενος σε οριακό σημείο, από την πολυήμερη απεργία που διεξάγει, χρειάζεται την αλληλεγγύη και την στήριξη ολόκληρου του ανατρεπτικού κινήματος. Απέναντι στην αναλγησία της δικαστικής μαφίας, τις μεθοδεύσεις και τον επιχειρούμενο ρεβανσισμό κράτους και κεφαλαίου, ο κόσμος του αγώνα έχει καθήκον να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σηκώσει το γάντι, αναχαιτίζοντας το ενορχηστρωμένο κλίμα τρομοκρατίας με μαζικές και δυναμικές πορείες, κινήσεις αλληλεγγύης, επιθετικές ενέργειες και σαμποτάζ.

Λευτεριά στον σύντροφο αναρχικό Γιάννη Μιχαηλίδη, απεργό πείνας από 23/5!

You may also like

manos daskalakis2 ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Πως χαρακτηρίζουν οι Αρχές τον Μάνο Δασκαλάκη! ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ

“Ανυποψίαστο” χαρακτηρίζει τον Μάνο Δασκαλάκη το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο ...

Comments are closed.