ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: Αναρριχητής Ρομά στον Ριγανόκαμπο!

4
Φαίνεται ότι έχουν αποθρασυνθεί ορισμένοι Ρομά, που δεν διστάζουν να… σκαρφαλώσουν σε μπαλκόνια σπιτιών, ακόμα κι όταν ξέρουν ότι οι ένοικοι είναι μέσα!

Συνέβη ένα τέτοιο περιστατικό, προ περίπου οκτώ ημέρων, σε κατοικία κοντά στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.

Ένοικος σπιτιού -σε κοντινή απόσταση απ’ τα παραπήγματα- έλεγε στην «Πολιτεία» ότι άνδρας Ρομά ανέβηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού, προφανώς όχι για… επίσκεψη, αλλά με σκοπό ν’ αρπάξει ό,τι μπορούσε.

Ο άνδρας έγινε αντιληπτός και εξεδιώχθη, ωστόσο το περιστατικό έχει πολλές αναγνώσεις. Μια, η προφανέστατη, είναι ότι υπάρχουν πολλοί Ρομά που δεν φαίνεται να υπολογίζουν το φόβο μιας πιθανής σύλληψης και εφορμούν σε κατοικίες με σκοπό να κλέψουν.

Είναι η αποθράσυνση, που λέγαμε στην αρχή, η οποία λογικό είναι να τρομάζει όσους γίνονται «στόχοι» αυτών των επιθέσεων.

Μια άλλη ανάγνωση, που έχει σχεδόν καταντήσει κουραστική, είναι αυτή που αναφέρεται στην αυτονόητη ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης. Όχι μόνο στον Ριγανόκαμπο, εκεί θα έπρεπε να είχε… κατασκηνώσει 24 ώρες το 24ωρο περιπολικό, αλλά σ’ όλη την πόλη.

Ομάδες Ρομά «αλωνίζουν», απ’ το Ρίο έως την Οβρυά και τα Βραχνέικα, η δε «Πολιτεία», θυμίζουμε ότι έχει φιλοξενήσει μέχρι και φωτογραφικό υλικό απ’ τη δράση ορισμένων εξ αυτών.

Σε πολλές περιπτώσεις δε, οι μικροκλοπές που σημειώνονται, δεν αναφέρονται καν στην Αστυνομία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει ατονήσει ή έχει αμβλυνθεί.

Απεναντίας, όπως φαίνεται απ’ το περιστατικό στον Ριγανόκαμπο, «ζει και βασιλεύει»… Και το ξέρουν αυτό όλοι οι πατρινοί.

 

You may also like

giannopoulos didaktor ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”

Την Παρασκευή  σε επίσημη τελετή στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα ...

Comments are closed.