ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Ανδρέας Νικολάου – In No Time, στην Γκαλερί Cube

Facebook
Twitter
H Cube Gallery, από τις 8 Οκτωβρίου έως και τις 6 Νοεμβρίου 2021, φιλοξενεί την καινούρια δουλειά, του εικαστικού Ανδρέα Νικολάου, με τίτλο In No Time.

Η ενότητα αυτή των έργων αποτελείται από ζωγραφικά έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων που θα εκτεθούν σαν εγκατάσταση στο χώρο.

1_6.jpg

Η Λιάνα Ζωζά, επιμελήτρια της έκθεσης, γράφει: “ Αντικρίζοντας  τα “σπίτια” του Ανδρέα Νικολάου, το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεσαι είναι ότι η αρχιτεκτονική απουσιάζει από αυτά και παρόλο που εικονίζονται στην πιο εύληπτη μορφή τους, δεν είναι αρχιτεκτονικοί χώροι. Παρατηρώντας τα προσεκτικά, ο θεατής, μπορεί να διακρίνει, τις κρυμμένες υπάρξεις πίσω από τις προσόψεις τους, τους χρωματισμένους από την πατίνα του χρόνου, τοίχους, τα μισόκλειστα παράθυρα, τους αραχνιασμένους φεγγίτες και τις ερμητικά κλειστές πόρτες.

Είναι σπίτια που στοιχειώθηκαν από τους ανθρώπους που τα κατοίκησαν και ίσως κάποια, ακόμα να τα κατοικούν. Τα σημάδια στους τοίχους παραπέμπουν στα σημάδια των ψυχών τους. Αν δεχτούμε πως η αρχιτεκτονική είναι η επιστήμη της λογικής και της πρακτικότητας, ακόμα και αν λοξοδρομεί, που και που, σε αυτή την αναζήτηση του ονείρου, τότε τα σπίτια του Ανδρέα Νικολάου δεν μπορούν σίγουρα, να ενταχθούν εκεί. Είναι και δεν είναι σπίτια. Θα μπορούσαν να είναι  σκηνικά, προσόψεις φτιαγμένες για το παράλογο θέατρο τις ζωής, μόνο που οι πρωταγωνιστές παραμένουν κρυμένοι, στην ασφάλεια της πίσω όψης, αφήνοντας να διαγραφεί ο χρόνος, οι πληγές, οι πόθοι και οι αγωνίες, πάνω  στους κατακρεουργημένους σοβάδες.”.

2_1.jpg

Ο τίτλος της έκθεσης In No Time, που σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά, θα μπορούσε να είναι “σε χρόνο μηδέν” λειτουργεί σαν ένα  ωραίο παιχνίδι, συνδέοντας το χρόνο, τη μνήμη και το κεντρικό στοιχείο των έργων που είναι το κτίριο.

Διάρκεια art project: 8 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου 2021

3_1.jpg

4_2.jpg

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top