ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Ανησυχούν για την τύχη της Μαιζώνος

Facebook
Twitter
1(6)

Το μόνο βέβαιο (μέχρι σήμερα) είναι ότι οι εργασίες για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος θα καθυστερήσουν αφού υπάρχει πρόβλημα με την ολοκλήρωση των έργων στην Αράτου. Όσο για την επόμενη μέρα; Υπάρχει έντονος προβληματισμός και η δημοτική αρχή θα πρέπει να ασχοληθεί και με το συγκεκριμένο ζήτημα. Ποια θα είναι η τύχη του νέου πεζόδρομου;

Σε συνάντηση που είχαν οι καταστηματάρχες με την δημοτική αρχή ζήτησαν να μην δώσει άδεια για την λειτουργία νέων τραπεζοκαθισμάτων σε όλο το μήκος (εκτός από τα μαγαζιά που ήδη λειτουργούν και έχουν), θεωρώντας ότι αν συμβεί το αντίθετο ο νέος πεζόδρομος της Μαιζώνος θα μετατραπεί αργά ή γρήγορα σε μια… νέα Ρήγα Φεραίου.

Κάτι που θα έχει επιπτώσεις στην αισθητική και στην εικόνα του ιστορικού κέντρου, ενώ από την άλλη πιθανόν να επιτρέψει σε ιδιοκτήτες ακινήτων να προβούν σε μεγάλες αυξήσεις των μισθωμάτων. Με ότι και αν αυτό σημαίνει για την λειτουργία της αγοράς.

Όπως υποστηρίζουν με αυτόν τον τρόπο σταδιακά τα εμπορικά μαγαζιά θα «αποχωρήσουν» από έναν δρόμο που παραδοσιακά έχει συνδεθεί με το εμπόριο! Ήδη φυσικά παρατηρείται «μετακόμιση» κάποιων λόγω υψηλών ενοικίων (όπως η Dur).

«Θέλουμε έναν δρόμο στο κέντρο που να περπατάμε ελεύθερα» αναφέρουν δημότες που συμμερίζονται την άποψη των εμπόρων, ενώ από τη πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος τονίζει ότι όλες οι μεγάλες πόλεις έχουν ένα δρόμο που απαγορεύονται τα τραπεζοκαθίσματα. Τις τελικές αποφάσεις για το όλο θέμα θα λάβει ο Δήμος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top