ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Αντιδράσεις από τους κομμωτές – «Εμείς σας στηρίξαμε και εσείς μας γκρεμίζετε»

3681487

Δεν είναι μόνο η εστίαση και το εμπόριο που αντιδρούν στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους και στους κλειστούς χώρους.

Σημαντικά παράπονα υπάρχουν και στον χώρο των κομμώσεων και των κουρείων όπου πλέον οι ανεμβολίαστοι θα κουρεύονται μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test. Το γεγονός αυτό αυξάνει σε μεγάλο βαθμό το κόστος ενός ανθρώπου που δεν έχει κάνει το εμβόλιο και θέλει να κουρευτεί ή να κτενιστεί.

Δίνει έτσι το έδαφος για την καλλιέργεια της επιπλέον παρανομίας που υπάρχει στον χώρο, με την μαύρη εργασία και το βαλιτσάκι από σπίτι σε σπίτι, κάτι που αντί να φέρει τα απαιτούμενα αποτελέσματα, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη διασπορά.

Επιπλέον, με το μέτρο του υποχρεωτικού rapid τεστ οι επαγγελματίες των κομμωτηρίων και των κουρείων αναγκάζονται και αυτοί να γίνουν ένα είδος “αστυνομικού”, για ένα ζήτημα που δεν είναι δική τους αρμοδιότητα και που ουσιαστικά δεν γνωρίζουν.

Οι αντιδράσεις είναι πολλές και οι φωνές από τον κλάδο εξίσου. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της προέδρου του συλλόγου κομμωτών Αχαΐας, Εμαννουέλα Γεωργοπούλου που αναφέρει τα εξής σχολιάζοντας τα μέτρα:

«Λυπάμαι πολύ που ακόμα μια φορά ο κλάδος μας χτυπιέται αλύπητα για μια ακόμη φορά… Λυπάμαι που τα μέτρα “προστασίας” ενισχύουν την παραβατικότητα, την παραοικονομία, κατακρεουργώντας τον μικρομεσαίο, βιοπαλαιστή Έλληνα νόμιμα φορολογούμενο.

Κύριοι… Σκεφτείτε πριν αποφασίσετε να μιλήσετε… Επιτέλους πια φτάνει!! Αγανάκτησε όλος ο ελληνικός λαός!!! Δεν θα γίνουμε εμείς το εργαλείο των ελέγχων σας!!! Με τι δικαίωμα θα ζητάμε ταυτότητες και προσωπικά δεδομένα; Σας στηρίξαμε και εσείς μας γκρεμίζετε… Όλοι πίσω ενωμένοι στα σωματεία σας να αγωνιστούμε για την αξία των δικαιωμάτων μας!».

Ήδη πάντως αρκετοί ανεμβολίαστοι έχουν ξεκινήσει να τηλεφωνούν στα κομμωτήρια και στα κουρεία προκειμένου να κλείσουν ραντεβού πριν από το Σάββατο που μπαίνουν σε ισχύ τα μέτρα.

Από την πλευρά τους οι κομμωτές προχωρούν το απόγευμα της Τέταρτης σε έκτακτη συνέλευση για να αποφασίσουν τις κινητοποιήσεις τους και το τι θα κάνουν από εδώ και στο εξής.

You may also like

317563752 2275069279341644 1195958024336886083 n ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αιγιάλεια: Συνεχίζεται το δράμα της 47χρονης αλλά και … η αδιαφορία του Δήμου! Με σοβαρά προβλήματα υγείας και αποκλεισμένη από το σπίτι της…

Συνεχίζεται το δράμα της 47χρονης γυναίκας από την Αιγιάλεια με σοβαρά προβλήματα υγείας! Το σπίτι ...

Comments are closed.