ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αντίδραση της ΕΙΝΑ για την μετακίνηση γιατρού

AgiosAndreasFromAbove 02 1

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας αναφέρει:

Δεν πέρασαν παρά μόνο μερικές μέρες από την είδηση της αναστολής της λειτουργίας του βηματοδοτικού κέντρου του Γ.Ν Πατρών και η 6η ΥΠΕ έδωσε  για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήρια της όσον αφορά στην υποβάθμιση των δομών υγείας της περιοχής. Κατά την προσφιλή της τακτική ,επέλεξε για άλλη μια φορά να στείλει εντολή  μετακίνησης σε συνάδελφο ογκολόγο (το μόνο που υπηρετεί αυτή τη στιγμή με μόνιμες σχέσεις εργασίας)από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για να καλύψει τα αντίστοιχα κενά του Γ.Ν Πατρών, τη στιγμή που τα ογκολογικά τμήματα και των δύο νοσοκομείων λειτουργούν σε ρυθμούς εντατικοποιημένους με λιγοστό προσωπικό. Χαρακτηριστικά, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πραγματοποιούνται περίπου 400 τακτικά  ογκολογικά ραντεβού και 1000 ημερήσιες θεραπείες το μήνα , με κάθε ιατρό να εξετάζει περίπου 40 ασθενείς τη μέρα οι οποίοι έρχονται από όλη τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά.

Αρχικά, η εξέλιξη υποβαθμίζει περαιτέρω το επίπεδο των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών για ένα ευαίσθητο τμήμα του πληθυσμού, αυτό των ογκολογικών ασθενών, που ήδη υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία είτε λαμβάνοντας χημειοθεραπεία σε αναξιοπρεπείς συνθήκες (5 ασθενείς σε δίκλινο δωμάτιο) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είτε περιμένοντας στην ουρά για ένα ογκολογικό ραντεβού ,συνεδρίες ακτινοθεραπείας ή διαγνωστικές εξετάσεις. Επίσης, εντατικοποιεί περισσότερο τις συνθήκες εργασίας για το λοιπό προσωπικό που ήδη ήταν στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης .

Ας μην αναρωτιέται λοιπόν η 6η ΥΠΕ και του υπουργείο γιατί ολοένα και περισσότεροι ιατροί παραιτούνται από το ΕΣΥ υπό το βάρος αυτών των συνθηκών εργασίας. Οι εμβαλωματικές αυτές λύσεις όχι μόνο δε λύνουν αλλά οξύνουν τα προβλήματα και αυτό αναδεικνύεται καθημερινά με τις <<έκτακτες>>μετακινήσεις παθολόγων στα νοσοκομεία του Πύργου και του Αιγίου να έχουν γίνει καθεστώς σε μια γενικότερη εικόνα υποβάθμισης του ΕΣΥ ,ώστε να έρθει σαν ώριμο φρούτο η εμπορευματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, με τους ασθενείς να ωθούνται είτε σε τεράστιες λίστες αναμονής ή στον ιδιωτικό τομέα με το αζημίωτο βέβαια.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να σταματήσει το αίσχος των μετακινήσεων ιατρών

Να γίνουν όλες οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις με κατεπείγουσες διαδικασίες ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες

You may also like

Comments are closed.