Πάτρα! Αντιδρούν οι Έμποροι στα POS – «Είναι σαν να μας δείχνουν ότι μας θέλουν απ’ έξω…»

Facebook
Twitter

του Αχιλλέα Ροδίτη

Εντωμεταξύ η επέκταση των τερματικών POS στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας αποτελεί «γάγγραινα» και για τις μικρές τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις αφού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών κ. Κωνσταντίνο Ζαφειρόπουλο, «το έξοδο αλλά κυρίως η όλη διαδικασία βάζει νέα εμπόδια στους συναδέλφους που λειτουργούν ένα μικρό εμπορικό μαγαζί το οποίο δουλεύουν οι ίδιοι με τις οικογένειές τους».

Μάλιστα ο κ. Ζαφειρόπουλος δεν διστάζει να δηλώσει ότι ο δραστικός τρόπος με τον οποίο επιβάλλονται τέτοιες αλλαγές «είναι σαν μας δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλουμε εσάς να σας… πετάξουμε απ’ έξω και να κρατήσουμε μόνο τις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα».

Ο εκπρόσωπος του εμπορικού κλάδου της Πάτρας δεν αναφέρεται μόνο στο έξοδο τοποθέτησης νέου POS και σύνδεσης με τις ταμιακές μηχανές, που άλλωστε δεν υπερβαίνει τα 120 ευρώ, αλλά περισσότερο στην διαδικασία που δεν αφήνει περιθώρια στον «μικρό» έμπορο να δραστηριοποιηθεί και να συνεχίσει υπό αντίξοες συνθήκες την λειτουργία της επιχείρησης. Προφανώς το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης εστιάζεται στους εμπόρους εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας λόγω «μπλοκαρισμένων» τραπεζικών λογαριασμών και οφειλών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top