ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Απάτη… και με κάδους μπαζών

enikiaseis kadwn 4

Δεν έχουν τέλος οι απάτες που σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, οι οποίες τείνουν να μετατραπούν σε μάστιγα, προκαλώντας πονοκέφαλο στις Αρχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες  , άγνωστοι επικοινώνησαν με την επιχείρηση παριστάνοντας τους πελάτες με την πρόφαση της ενοικίασης ενός μεγάλου κάδου για τη μεταφορά μπαζών.

Όταν ήρθε η στιγμή της πληρωμής, όπου θα έπρεπε να καταβάλλουν το ποσό των 120 ευρώ, ζήτησαν να πληρώσουν μέσω εφαρμογής wallet ζητώντας το iban της εταιρείας.

Οι υπάλληλοι της επιχείρηση ανταποκρίθηκαν, με τους απατεώνες να τους στέλνουν έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο που ζητούσε κωδικούς λογαριασμού για να κατοχυρωθεί η πληρωμή. Ανυποψίαστοι οι άνθρωποι της επιχείρησης συμπλήρωσαν τους κωδικούς, με τους απατεώνες να αποκτούν πρόσβαση στον λογαριασμό και να καταφέρνουν, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, να αποσπάσουν το ποσό των 2.200 ευρώ.

Μόλις οι υπέυθυνοι της επιχείρησης αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί επικοινώνησαν τόσο με την τράπεζά τους, για να μπλοκάρει ο λογαριασμός, όσο και με την Αστυνομία για την καταγγελία των δραστών.

You may also like

laptop111 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πατρέων: Εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, την Πέμπτη 30 Μαρτίου από 18:00 έως και 23:00

Λόγω τακτικών εργασιών αναβάθμισης των δικτυακών υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής ...

Comments are closed.