Πάτρα: Απειλούνται επεισόδια… μεταξύ 14χρονων!

Facebook
Twitter

Του Κωνσταντίνου Φλαμή

Η παραβατικότητα ανηλίκων και η βία αυξάνεται ραγδαία! Μετά την πανδημία και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, η βία μεταξύ ανηλίκων εκτοξεύεται και τα «ταξικά άλματα» που κάνει είναι ολοένα και μεγαλύτερα.

Στην Πάτρα, στα σχολικά συγκροτήματα η ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα έχει «εκτοξευθεί». 14χρονα να χτυπιούνται, να σχηματίζονται «παρέες – συμμορίες», 13χρονα να φτιάχνουν ψεύτικα προφίλ… με φωτογραφίες συμμαθητών τους και να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα!

Προ ημερών σε Γυμνάσιο της Πάτρας 13χρονος δημιούργησε ψεύτικο προφίλ στο ίνσταγκραμ χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμο και την φωτογραφία συμμαθητή του και με αυτό έστελνε σε αγόρια και κορίτσια μηνύματα με προσβλητικό, σεξιστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο.

Η «ομάδα» του θύτη, αναζήτησε τον δράστη και απειλήθηκαν επεισόδια, όταν τον αναγνώρισαν από ένα ηχητικό που είχε στείλει σε μία κοπέλα. Τώρα ο 13χρονος φοβάται την εκδίκηση!

Αλλά δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Σε σχολείο της Πάτρας 14χρονος έφθασε στο σημείο να καλέσει ο ίδιος την Αστυνομία προκειμένου να σωθεί από τις απειλές «συμμορίας» συμμαθητών του.

Τα τελευταία 5 χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Μέχρι το 2019 οι συμμορίες στις γειτονιές, στα σχολεία, και στα οπαδικά δεν θα πλάκωναν πότε κάποιον που ήταν μόνος του στον δρόμο.

Τώρα παρέες ατόμων «ψάχνονται» για να την «πέσουν» σε όσους κυκλοφορούν μόνοι τους, όπως συνέβη στην περίπτωση 16χρονου στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου, κοντά στην στάση του αστικού λεωφορείου. Τον χτύπησαν και τον παράτησαν χτυπημένο στο οδόστρωμα. Ούτε καν τον γνώριζαν!

Η σκληρή βία, οι συγκρούσεις στα προαύλια των σχολείων, στους δρόμους και τις γειτονιές αλλά και τα περιστατικά μπούλινγκ απίστευτης αγριότητας έχουν γίνει δυστυχώς, μία θλιβερή κανονικότητα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. από το 2021 μέχρι και το πρώτο οκτάμηνο του 2023 καταγράφονται πανελλαδικά 13.787 υποθέσεις παραβατικότητας ανηλίκων και αντιστοίχως 16.623 ανήλικοι δράστες που εμπλέκονται σ’ αυτές. Είναι βέβαιο πως μέχρι τον Ιανουάριο του 2024 θα μιλάμε για κοντά στα 20.000 περιστατικά!

Έχει δε αποτυπωθεί πως ενώ παλαιότερα τα ζητήματα παραβατικότητας των μαθητών προέρχονταν από οικογένειες οι οποίες ανήκαν στις κατώτερες οικονομικές τάξεις, τώρα βλέπουμε ότι υπάρχει παντού.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top