ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Απειλούνται με λουκέτο σουβλατζίδικα: Ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει “καλαμάκι σουβλάκι” με 2 ευρώ

BeFunky collage 2023 03 26T130050.122 730x450 1

Στις μέρες μας, η τιμή στο πιτόγυρο ξεκινάει από τα 2,90 ευρώ ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και το 4,30 ευρώ. Οι τιμές αυτές έχουν κάνει τον κόσμο να γυρίσει τη πλάτη στο αγαπημένο έδεσμα ενώ τα σουβλατζίδικα αρχίζουν και κατεβάζουν ρολά.

«Κάθε μέρα συνάδελφοι κλείνουν, το πρόβλημα είναι σοβαρό. Κινδυνεύουμε να κλείσουμε και εμείς, δεν ξέρω αν θα αντέξουμε, διώχνουμε προσωπικό και μένουν άνθρωποι που τους είχα 20 χρόνια χωρίς δουλειά. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές αλλά είναι αδύνατον διότι βλέπεται κάθε μέρα τι γίνεται», λένε επιχειρηματίες!

Για μια τετραμελή οικογένεια, η αγαπημένη συνήθεια του Σαββατοκύριακου είναι πλέον απαγορευτική μιας και χρειάζονται τουλάχιστον 25 ευρώ μόνο για πίτες και αναψυκτικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πιο ακριβό πιτόιγυρο  το βρίσκουμε στην Κρήτη με τη μέση τιμή να έχει σκαρφαλώσει στα 4,30 ευρώ, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3,54 ενώ στην Αθήνα το σουβλάκι κυμαίνεται στα 3,30 ευρώ. Στην Πάτρα ξεκινά από 2,90 και φθάνει μέχρι 3,30 ευρώ. Οσο για τα σουβλάκια, ξεκινούν από 1,80 και φθάνουν στα 2,10. Στην Ηλεία όμως, όπως πχ στα Κρέσταινα, ένα μεγάλο σουβλάκι πωλείται προς 1,50 ευρώ το τεμάχιο.

Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες όπως το ηλιέλαιο και τις πατάτες, έχουν οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη αύξηση στις τιμές των προϊόντων καθιστώντας αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων απαγορευτικές. «Έχει ακριβύνει πάρα πολύ, είμαστε κλασικοί Έλληνες αλλά το σκεφτόμαστε πλέον», λένε οι καταναλωτές

 

Οι επαγγελματίες φοβούνται ότι οι αυξήσεις στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες θα συνεχιστούν και αναγκαστικά θα πρέπει να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τις τιμές.

You may also like

Comments are closed.

Stournaras epitimos 2 ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Γιάννης Στουρνάρας από Πάτρα: Η κλιματική αλλαγή έχει και μακροοικονομικές επιπτώσεις

Σημαντικές μακροοικονομικές επιπτώσεις έχουν τόσο η κλιματική αλλαγή όσο και η πράσινη μετάβαση δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γιάννης ...