ΥΓΕΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: «Από Φαρμακεία μας κάνουν… μπακάλικα, με σχέδιο…»

2 φαρμακεια 3 1

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ:

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Ωράριο «πονοκεφάλου» και για πολλά…  depon και ponstan είναι αυτό που εφαρμόστηκε από 1η 1ου του 2024 στα Φαρμακεία και αφορά τους ίδιους τους Φαρμαοποιούς οι οποίοι διαμαρτύρονται για εξοντωτική εργασία, δυσανάλογη με τις ανάγκες.

Πατρινοί Φαρμακοποιοί μίλησαν στην «Πολιτεία» για το πρόβλημα αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «το προστατευμένο επάγγελμα του Φαρμακοποιού μετατρέπεται σε επάγγελμα… μπακάλικου» ενώ προβληματίζονται κι ανησυχούν για το «τι κρύβει» πίσω της αυτή η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας.

Ως γνωστόν, τα Φαρμακεία θα λειτουργούν στο εξής ώρες εμπορικών καταστημάτων, από τις 8:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Θα λειτουργούν, επίσης, τις Δευτέρες το απόγευμα, αλλά και τα Σάββατα το πρωί από τις 9 έως τις 3 το απόγευμα.

«Πρόκειται για τρεις στη σειρά… ηλιθιότητες» αναφέρει γνωστός Πατρινός Φαρμακοποιός προσθέτοντας: «τι νόημα έχει να πρέπει να δουλέψω απ’ τις 8 και μισή το πρωί μέχρι τις δυόμιση το μεσημέρι; Και επίσης, αν θέλουν να δουλεύω σαν τα εμπορικά καταστήματα, τότε τι νόημα έχει να είμαι ανοιχτός την Δευτέρα το απόγευμα που είναι κλειστά τα μαγαζιά;».

Επίσης υποστηρίζει: «Και το Σάββατο που θα μπορούσε στο κάτω – κάτω να είναι ελεύθερο και στην ευχέρεια του καθενός, γιατί με υποχρεώνει να ανοίγω;». Άλλοι Φαρμακοποιοί βλέπουν «ύποπτα» σχέδια πίσω απ’ το νέο ωράριο. Όπως το ότι η εξόντωση θα οδηγήσει σε συμπράξεις και συνεργασίες Φαρμακοποιών. Άλλοι, πάλι, βλέπουν πιο… μακριά, σχέδιο να οδηγηθεί το φάρμακο στα σούπερ μάρκετ, όπως σε άλλες χώρες!

Πάντως, επισήμως ο Σύλλογος των Φαρμακοποιών της Πάτρας δια του προέδρου του κ. Α. Σοφιανόπουλου, δεν αντιδρά απεναντίας θεωρεί πως ναι μεν πρόκειται για ένα ωράριο που ξενίζει και προκαλεί απορίες ως προς την λειτουργικότητα και χρησιμότητα, ωστόσο δεν δικαιολογεί ένα έδαφος προβληματισμών κι έντονων αντιδράσεων.

 

ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΛΙΓΑ» ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

2 φαρμακεια 2 1

Στο μεταξύ, έντονες διαμαρτυρίες πολιτών προκαλεί το γεγονός ότι αυτή την περίοδο της έξαρσης των ιώσεων, δεν αυξάνει ο αριθμός των εφημερευόντων Φαρμακείων στην πόλη. «Θα μπορούσε να γίνει έστω κι εκτάκτως. Δεν γίνεται να υπάρχουν μόνο δύο Φαρμακεία εφημερεύοντα σ’ όλο τον δήμο Πατρέων και να σχηματίζονται ουρές ατελείωτες», αναφέρει αναγνώστης στην «Πολιτεία».

Αλλά ο πρόεδρος του Συλλόγου των Φαρμακοποιών απαντά: «Είναι αδύνατο να αυξηθούν τα εφημερεύοντα γιατί όλη η κίνηση υπάρχει από 9 μέχρι 11 το βράδυ. Μετά, δεν υπάρχει τίποτα. Τι να του πω δηλαδή; Άνοιξε και τη νύχτα κάτσε και περίμενε…;». Σημειώνεται ότι πρόβλημα υπάρχει και με την σεκιούριτι. Περισσότερα Φαρμακεία σε εφημερία; Περισσότεροι σεκιουριτάδες σε βάρδια, άρα περισσότερα χρήματα προς την εταιρεία σεκιούριτι.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0004 e1704891518898

 

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ