ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Από καντάδα σε… πιστολίδι, ευτυχώς χωρίς τραυματίες!

kentriko 3
Δεν ήθελε και πολύ για να «ανάψουν» τα αίματα μεταξύ μιας παρέας αγριεμένων, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, Ρομά, όταν στην προσπάθεια τους να κάνουν καντάδα σε νεαρή γυναίκα συνάντησαν την οργισμένη αντίδραση των συγγενών της.

Το ευτύχημα ήταν ότι οι πιστολιές που άρχισαν να πέφτουν «βροχή» ευτυχώς δεν είχαν «οριζόντιο» στόχο. Οι κάνες ήταν στραμμένες προς τα πάνω, αφού εκατέρωθεν οι πυροβολισμοί φάνηκε πως… είχαν πρόθεση μόνο εκφοβισμού και όχι τον τραυματισμό του οποιουδήποτε, συνεπώς όλες οι σφαίρες έπεφταν στον αέρα.

Το περιστατικό συνέβη αργά τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής, στην περιοχή της Πατρών – Κλάους και οι κάτοικοι που επικοινώνησαν με την «Πολιτεία» έχουν να διηγούνται πολλά από το επεισόδιο.

Όπως αποδείχθηκε, το συμβάν αποτελεί κομμάτι μιας αλυσίδας που αφορά στην ιστορία θυελλώδους έρωτα μεταξύ δύο νέων που όμως η σχέση τους δυστυχώς δεν έχει τη συγκατάθεση των οικογενειών τους, εξαιτίας χρόνιων διαφορών μεταξύ τους. Ιδίως από τα αδέλφια και οι γονείς της νεαρής που φαίνεται να αντιστέκονται «τυφλά» στην εξέλιξη του έρωτα που τρέφει ο 32χρονος γιος της «αντίπαλης» οικογένειας με την κατά 10 χρόνια νεότερή του κοπέλα.

Κάπως έτσι έφθασε η στιγμή του άγριου επεισοδίου με πιστολιές, του περασμένου Σαββάτου, παρότι ξεκίνησε ως μια απλή κι αγνή καντάδα που ο νεαρός ήθελε να κάνει στην 22χρονη, κάτω απ’ το μπαλκόνι της. Όπως περιέγραψαν κάτοικοι της περιοχής, λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο 32χρονος έφθασε με όλη του την παρέα και με δύο αυτοκίνητα στην κατά τα άλλα ήσυχη γειτονιά του σπιτιού της νεαρής και έβαλε στη διαπασών τα ηχεία παίζοντας κάποια τσιγγάνικα τραγούδια αγάπης.

Αρχικά ο πατέρας της νεαρής βγήκε στο παράθυρο βάζοντας τις φωνές και απειλώντας τους νεαρούς να αποχωρήσουν. Εκείνοι όμως παρέμεναν επίμονα στο ίδιο σημείο. Μέχρις ότου βγήκαν στο μπαλκόνι τα δύο αδέλφια της με τον έναν να κρατά όπλο στο χέρι και να απειλεί ευθέως πως θα άνοιγε πυρ.

Δεν πρόλαβε να τελειώσει την απειλή του και ακούστηκε ήδη ο πρώτος πυροβολισμός! Ακολούθησαν κι άλλοι και για αρκετά λεπτά το πιστολίδι θύμιζε σκηνή από μαφιόζικη ταινία του Χόλυγουντ. Τα «μπαμ-μπουμ» τελείωσαν εν μέσω φωνών και γυναικείων ουρλιαχτών έπειτα από ένα δεκάλεπτο περίπου και οι νεαροί μπήκαν γρήγορα στα αμάξια και ανέπτυξαν ταχύτητα εγκαταλείποντας την περιοχή.

Το ευτύχημα, όπως γράψαμε στην αρχή του ρεπορτάζ, είναι ότι από το όλο επεισόδιο δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός ή ακόμα κάτι χειρότερο. Επειδή όλες οι πιστολιές ήταν στραμμένες στον αέρα και όχι προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση των εμπλεκομένων.

Τρόμος για τους κατοίκους

Οι κάτοικοι όχι μόνο έχουν να θυμούνται και να διηγούνται το περιστατικό αλλά και τον τρόμο που ένιωσαν, αλλά όσοι μίλησαν στην «Πολιτεία» τονίζουν ότι δεν τόλμησαν να ξανακοιτάξουν μετά τον πρώτο κρότο. Απεναντίας κλείστηκαν στα σπίτια τους κλειδαμπαρωμένοι με σφραγισμένες τις μπαλκονόπορτες τους και καλυμμένοι πολλά μέτρα πίσω, για να είναι απόλυτα ασφαλείς.

Επίσης δεν ξέρουν καν ποια από τις δύο πλευρές έκανε την αρχή, ούτε καν αν οι πυροβολισμοί έπεσαν και από τις δύο πλευρές ή μόνο από τη μία. Εκείνο που ξέρουν, όπως λένε, είναι πως δεν πρόκειται για το μοναδικό επεισόδιο. Επισημαίνουν ότι έχουν σημειωθεί κι άλλα στο παρελθόν, με άγριους καυγάδες καταμεσής του δρόμου.

Αλλά και πάλι με πιστολιές που τους τρομοκράτησαν. Όσο για κλήση στις αστυνομικές αρχές; Δηλώνουν ότι τρέμουν ακόμα και στην ιδέα αφού η γειτονιά είναι μικρή και φοβούνται πιθανές συνέπειες σε περίπτωση που μαθευτεί ποιος «κάρφωσε» στην αστυνομία…

You may also like

Comments are closed.