ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Από «κόσκινο» ο επί 3 μήνες… αδειούχος γιατρός!

Facebook
Twitter
Σε εξέλιξη η έρευνα από την Εισαγγελία για «μεγαλογιατρό» του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ο οποίος βρίσκεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε αναρρωτική άδεια… διαρκείας, με τις φήμες να οργιάζουν ότι είναι αντιεμβολιαστής και πως έλαβε την άδεια προκειμένου να γλιτώσει το εμβόλιο και ταυτόχρονα να μην μπει σε διαδικασία αναστολής, οπότε να χάνει τον μισθό του.

Ήδη στη θέση του βρίσκεται επίσης γνωστός γιατρός, ο οποίος είχε διατελέσει και στέλεχος κομματικής οργάνωσης στην Πάτρα. Παρέμβαση για το θέμα έκανε τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών όσο και το Σωματείο Ειδικευομένων Γιατρών.

Ο γραμματέας του Σωματείου Σπύρος Μάρκου δήλωσε στην «Πολιτεία» πως έχουν ενημερωθεί άπαντες για την περίπτωση του συγκεκριμένου γιατρού. Τόνισε ακόμη ότι τις αναρρωτικές άδειες τις πήρε από γιατρό στην Πάτρα αλλά και από γιατρό στην Αθήνα. Έτσι μετά από όλα αυτά το Σωματείο Ειδικευόμενων Ιατρών Αχαΐας παρενέβη με καταγγελία στον Άρειο Πάγο -αναφορά που κοινοποιήθηκε προς την Εισαγγελία- ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση του διευθυντή σε κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Το Σωματείο ζητά, μετά από την πρόσφατη, 3η κατά σειρά, αναρρωτική άδεια, που έλαβε ο διευθυντής της κλινικής, έρευνα της Εισαγγελίας επιθυμώντας, όπως αναφέρεται στην παρέμβασή του «να διερευνήσετε εάν οι συνεχείς αναρρωτικές άδειες, του… έχουν πραγματική βάση ή είναι πρόσκομμα για μην τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας».

Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε προς την Εισαγγελία του Α.Π. «ο συγκεκριμένος γιατρός έλαβε αναρρωτική άδεια λίγο πριν από την 1/9/2021, πριν τεθεί υποχρεωτικά σε αναστολή εργασίας. Έκτοτε, όπως καταγγέλλεται ότι «ο… λαμβάνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες και το καθεστώς αναστολής εργασίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση του». Στο μεταξύ την υπόθεση εξετάζει και η Εισαγγελία Πατρών. Όχι μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση αλλά γενικότερα για την έκδοση αδειών σε αντιεμβολιαστές υγειονομικούς, με πλαστά πιστοποιητικά.

Στα πλαίσια της σχετικής προανάκρισης, για τα «fake news» και τους αρνητές υγειονομικούς, από την ανακρίτρια πέρασαν και κατέθεσαν το διήμερο Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 του μηνός η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, διοικητές νοσοκομείων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αχαΐας και η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

 Agios Andreas

ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ

Όπως είναι γνωστό, όλοι οι ιατροί του ΕΣΥ που δεν δέχονται να εμβολιαστούν, τίθενται υποχρεωτικά σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Για το θέμα, την παρέμβαση του συλλόγου Ειδικευόμενων στον Άρειο Πάγο, έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου όσο και η 6η ΥΠΕ. Στην περιφέρεια της Αχαΐας πάνω από 350 υγειονομικοί που αρνούνται να εμβολιαστούν βρίσκονται σε αναστολή. Σύμφωνα με την Ε.Ι.Ν.Α., τα κενά και οι ελλείψεις ιατρών, με τις κενές οργανικές θέσεις ειδικών και ειδικευόμενων, στα νοσοκομεία της Αχαΐας, να φτάνουν τα 341.

Του Κωνσταντίνου Φλαμή

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top