ΠΑΤΡΑ: Από την Δευτέρα… στα 3 ευρώ το πιτόγυρο – ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΑ

Facebook
Twitter

Οι ανατιμήσεις που σημειώνονται σωρηδόν στην εστίαση σε μια σειρά πρώτων υλών και προϊόντων, αλλά και στην ενέργεια, επηρεάζουν ακόμα και το πιο λαϊκό και φθηνό έδεσμα, το δημοφιλές σουβλάκι.

Η τιμή του κρέατος και άλλων πρώτων υλών μαγειρικής έχει πια αυξηθεί και ο κλάδος της εστίασης στην Πάτρα έχει λάβει τις αποφάσεις του, με τις αυξήσεις να είναι προ των πυλών, αν δεν έχουν ήδη περάσει στην κατανάλωση.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι την απόφαση έλαβαν προ ημερών επαγγελματίες του κλάδου στην Πάτρα, οι οποίοι όπως ακούγεται, συναντήθηκαν για να συμφωνήσουν τις νέες αυξήσεις.

Βέβαια, η πληροφορία αυτή αν ευσταθεί, δημιουργεί υπόνοιες για συμφωνία τύπου καρτέλ, οπότε εδώ μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική περίπτωση που μπορεί να έχει μέχρι και νομικές συνέπειες, αν διαπιστωθεί νόθευση του ανταγωνισμού τοπικά.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ανατιμήσεις είναι πλέον μονόδρομος για πολλούς, διαφορετικά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο λουκέτου.

Στα συνοικιακά καταστήματα το πιτόγυρο πωλείται στα 2,80 και το σουβλάκι (τεμάχιο) στο 1,80.

Οπως δήλωσαν καταστηματάρχες εστίασης, μέχρι πριν λίγο καιρό, αγόραζαν τον χοιρινό γύρο στα 4 ευρώ το κιλό και τώρα έχει φτάσει τα 4.60 ευρώ.

Οι πίτες, επίσης, ανέβηκαν 20 λεπτά, ακόμη και οι προτηγανισμένες πατάτες ανατιμήθηκαν 30%, όπως και στις ντομάτες.

Μερικές αυξήσεις είναι, πάντως, εξωφρενικές και αυτές έχουν να κάνουν με τα σπορέλαια ή τα φοινικέλαια, λάδια που κατά κόρον χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους καταστήματα. Το δεκάλιτρο το ηλιέλαιο «εκτοξεύτηκε» από τα 12 ευρώ… στα 30 ευρώ, ενώ εμφανείς είναι και οι… ελλείψεις στην αγορά!

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top