ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Αποχή Δικηγόρων ως τις 30/4, Απεργία ∆ικαστικών Υπαλλήλων στις 24/4

Facebook
Twitter
2) δικηγοροι

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα Δευτέρα 22/4/2024 αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα ακροατήρια, από την Τρίτη 23-4-2024 μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη 30-4-2024, ως αντίδραση στην προγραμματισμένη ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το «Νέο δικαστικό χάρτη».

Κατά τις ημέρες της αποχής θα χορηγείται άδεια:

  1. Σε υποθέσεις όπου υφίσταται ζήτημα παραγραφής-προθεσμίας, συμπεριλαμβανομένων και δικονομικών ενεργειών (προτάσεις, προσθήκες, ανταγωγές, παρεμβάσεις, προσεπικλήσεις κ.τ.λ.),  οι οποίες  εξαρτώνται από την ημερομηνία καταθέσεως  αγωγής κατά την (νέα) τακτική διαδικασία καθώς και κατά τη διαδικασία μικροδιαφορών, για τις οποίες καταληκτική ημέρα της προθεσμίας είναι η ημέρα αποχής.
  2. Σε περιπτώσεις παραγραφών και αποσβεστικών προθεσμιών, συμπεριλαμβανομένων των δικονομικών.
  3. Στις ποινικές υποθέσεις, στα πλημμελήματα συμπληρωμένα έξι (6) έτη στον α’ και επτά (7) έτη στον β’ βαθμό και στα κακουργήματα συμπληρωμένα δεκαπέντε (15) έτη στον α΄ βαθμό και δεκαοκτώ (18) έτη στο β’ βαθμό.
  4. Σε ποινικές δίκες β’ βαθμού με κρατούμενο, συνεπεία πρωτοβάθμιας καταδικαστικής απόφασης.
  5. Σε περιπτώσεις προσωρινά κρατουμένων, εν’ όψει της συμπλήρωσης προσωρινής κράτησης. Συμπληρωμένοι δέκα μήνες σε περίπτωση δωδεκαμήνου και δεκαπέντε μήνες σε περίπτωση δεκαοκτάμηνου.
  6. Σε αυτόφωρα και συνοδείες.

Επιτροπή αδειών: Μαριάνθη Νέγκα, Ανθή Τσιμά, Κωνσταντίνος Τσούκαλης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΠΑΣ                ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ο Σύλλογος ∆ικαστικών Υπαλλήλων Πάτρας εξήγγειλε απεργία για µεθαύριο 24 Απριλίου µε απαίτηση την απόσυρση του νοµοσχεδίου που «καταργεί 113 δικαστικές υπηρεσίες από τον χάρτη». Το πλαίσιο των αιτηµάτων που θέτουν σε ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος ∆αραµούσκας και η γενική γραµµατέας Τρισεύγενη Πετρούτσου έχει ως εξής: «1. Όχι στην κατάργηση και συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών 2. Άµεσες προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων 3. Αύξηση των αποδοχών των δικαστικών υπαλλήλων 4. Επαναθεσµοθέτηση του επιδόµατος ειδικών συνθηκών».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top