ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αποφυλακίστηκε ο Παλαιοκώστας

1059366
Ο Παλιοκώστας έφυγε από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών και αναχώρησε για το πατρικό του σπίτι στα Τρίκαλα μαζί με την δικηγόρο του Βασιλική Αλεξανδροπούλου. Ο Παλαιοκώστας θα εκτίσει εκεί το υπόλοιπο της ποινής του στην οικία του στο χωριό Μοσχόφυτο.

Θα έχει τη δυνατότητα εξόδου δύο φορές την εβδομάδα προκειμένου να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση.

Ο 61χρονος αποφυλακίστηκε με βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κοζάνης, το οποίο έκανε δεκτή αίτηση την αποφυλάκισης, που κατέθεσε ο κρατούμενος τον περασμένο Αύγουστο, επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας είχε εμπλακεί σε σειρά ληστειών με την αποκαλούμενη «συμμορία των πέντε» στην οποία μετείχε και ο αδελφός του. Η ομάδα φέρεται να έκανε περίπου 16 ληστείες τραπεζών σε όλη την χώρα, την περίοδο 1990-1995.

Στις 15 Δεκεμβρίου 1995 τα αδέλφια Παλαιοκώστα με ένα ακόμη μέλος της ομάδας, απήγαγαν τον γνωστό βιομήχανο Αλέξανδρο Χαΐτογλου. Αφού πήραν ως λύτρα δεκάδες εκατομμύρια δραχμές, τον άφησαν ελεύθερο λίγες ημέρες αργότερα.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας συνελήφθη ως καταζητούμενος δραπέτης το 2006 στον Παρνασσό, μετά από μπλόκο της Αστυνομίας και κρατήθηκε στις φυλακές Αγίου Στεφάνου για περίπου 16 χρόνια.

You may also like

Comments are closed.