ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Αποκλεισμένοι» στη γειτονιά τους οι κάτοικοι στην Κιλκίς και στην Αγίας Σοφίας

3803764

Στην συνοικία της Αγίας Σοφίας οι κάτοικοι φωνάζουν και διαμαρτύρονται στις αρχές, με αυτή την κατάσταση που έχουν φέρει οι ρομά στην περιοχή τους.

Ρομά που ζουν σε κάποια σπίτια της περιοχής, τα οποία σύμφωνα με τους κατοίκους, αποτελούν ορμητήριο για να προχωρούν σε «καταλήψεις», σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους της ευρύτερης γειτονιάς.

Από την πλατεία στον Γαλαξία, την πλατεία Μιράντα στο γήπεδο της Παναχαϊκής έως και στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, η κατάσταση με τους ρομά είναι ανυπόφορη για τους κατοίκους που ουσιαστικά έχουν αποκλειστεί από τις ίδιες τους τις γειτονιές.

Ειδικότερα στην οδό Κιλκίς, σε σπίτι που διαμένουν κάποιοι από αυτούς τους ρομά υπάρχει έντονη δυσοσμία, σε σημείο τέτοιο που οι κάτοικοι είχαν καλέσει το υγειονομικό ζητώντας την παρέμβαση του.

Το υγειονομικό προχώρησε σε αυτοψία, βρίσκοντας διάφορα ευρήματα και περιμένουν πλέον τον εισαγγελέα για να δώσει εντολή να καθαρίσει το σπίτι. Όμως πέρα από το συγκεκριμένο σπίτι κάτι πρέπει να γίνει και με τους κοινόχρηστους χώρους και τις πλατείες της περιοχής.

(Οι φωτογραφίες είναι του Άγγελου Βαλσάμη).

 

 

You may also like

Comments are closed.