ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Απολύονται 220! Αναστάτωση στα Νοσοκομεία

Facebook
Twitter
Αντιμέτωποι με την οριστική τους έξοδο από το δημόσιο σύστημα υγείας και κατά συνέπεια να απολέσουν την εργασία τους βρίσκονται οι 220 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί της Αχαΐας.

Το μήνυμα έστειλε χθες   με απόλυτη σαφήνεια ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Οσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας» ξεκαθάρισε ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στην περιοχή μας, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ανέρχονται περίπου στους 220. Από αυτούς οι 18 είναι από το Καραμανδάνειο, στον «Αγιο Ανδρέα» είναι 85 από 350 που ήταν τον Σεπτέμβριο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών 97 από 400 που ήταν αρχικά και στο νοσοκομείο Αιγίου 20.

«Ο νόμος για την αναστολή έλεγε ότι αν δεν έχεις κάνει τις 2 δόσεις μπαίνεις σε αναστολή. Αυτός ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Αρα, αυτή τη στιγμή δεν μπαίνει σε αναστολή κάποιος που δεν έχει κάνει την ενισχυτική δόση. Συνολικά έχει δοθεί μια παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου για να γίνει ο εμβολιασμός σε όσους δεν έχουν κάνει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν θα απολυθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ο κ. Πλεύρης απάντησε: «Αν η εισήγηση γίνει δεκτή, σημαίνει ότι ο εργαζόμενος δεν θα πληροί τα τυπικά προσόντα -άρα «δεν τίθεται θέμα απόλυσης, αλλά ότι ο ίδιος θέτει τον εαυτό του εκτός ΕΣΥ».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top