ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΑΣΤΕΓΑ δύο Αθλητικά Σωματεία ΑμεΑ της Πάτρας! Μας δοξάζουν με μετάλλια αλλά τους γυρνάμε την πλάτη!

Facebook
Twitter

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Πριν μερικά φύλλα στη στήλη «Αχι.Ρο.» της «Αχαϊκής Πολιτείας» γράψαμε ένα άρθρο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ και την ανάγκη οι Αρχές και οι Φορείς του τόπου να μην μένουν μόνο στις ευχές και το εθιμοτυπικό του πράγματος, αλλά να περνούν στην ουσία με πράξεις.

Άμεσα και αποτελεσματικά, να σπεύδουν και να καλύπτουν κάθε αντικειμενική ανάγκη ενισχύοντας την αξιοθαύμαστη προσπάθεια που καταβάλλεται από ανθρώπους με πίστη και ιδανικά και οι οποίοι γίνονται πρότυπο στα μάτια όλων ημών.

Δυστυχώς, όμως, αυτή μας η προσδοκία και ευχή δεν έχει «πιάσει» όσον αφορά τουλάχιστον δύο Αθλητικά Σωματεία της Πάτρας. Διότι εκτός από το να διαπρέπουν σε διοργανώσει,  κερδίζοντας μετάλλια και τιμώντας με τον τρόπο αυτό την πόλη και την περιοχή μας, παράλληλα οι υπεύθυνοι τους επιδίδονται σε έναν ατέρμονο αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν το απολύτως αυτονόητο: την στέγη τους!

1ο ΚΕΝΤΡΙΚΗ 3 1

Το ότι έχουμε αφήσει άστεγα δύο τέτοια Αθλητικά σωματεία ΑμεΑ, αναμφισβήτητα είναι μια πτυχή κωμικοτραγικών διαστάσεων και ένα γεγονός που δεν επαινεί τους φορείς αλλά την πόλη ολόκληρη. Ο λόγος, για Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία του νομού Αχαΐας (ΝΑΣ ΑμεΑ Αχαΐας), αλλά και το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Προ μηνών έγινε μία συνάντηση στον Δήμο Πατρέων, χωρίς όμως να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα και λύση.

1ο ΚΕΝΤΡΙΚΗ 2 1

 

Η ΕΞΩΣΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΙΚΗΜΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!

1ο ΕΝΘΕΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Θρακης 9 1

Για το μεν πρώτο σωματείο, το ΝΑΣ ΑμεΑ Αχαϊας, η «Πολιτεία» είχε από τα τέλη του 2021 αποκαλύψει ότι επρόκειτο να πάρει τον δρόμο της έξωσης από το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν για πολλά χρόνια, επί της οδού Παπαδιαμαντοπούλου 17, στην Πάτρα.

Το κτίριο ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο «ο Άγιος Ανδρέας» και η διοίκηση του ιδρύματος, παρά την περί του αντιθέτου εισήγηση και προσπάθεια της 6ης ΥΠΕ, αποφάσισε να το παραχωρήσει εξ ολοκλήρου σε ένα άλλο σωματείο με το οποίο ο ΝΑΣ μέχρι τότε συστεγαζόταν. Προς τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2022, η «Πολιτεία» έκανε την τελευταία αποκάλυψη, της κοινοποίησης της έξωσης που ολοκληρώθηκε χωρίς ενδοιασμό.

Επίσης, το νοσοκομείο παραχώρησε στο σωματείο σε ένα άλλο κτίριο, επί της οδού Θράκης 9, (ένθετη φωτογραφία), μόνο που το οίκημα ήταν… ακατάλληλο προς χρήση!

Όπως τονίζει στην «Πολιτεία» η Γραμματέας του ΝΑΣ ΑμεΑ Αχαΐας κα. Μαρία Κουρμπανά, «το σπίτι χρήζει άμεσης επισκευής για την οποία δεν υπάρχουν τα χρήματα».

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΜΠΑΝΑ

 

«Και έτσι, παραμένουμε άστεγοι μέχρι σήμερα χωρίς να έχει δοθεί καμία λύση από κανέναν», εξηγεί.

Για την… ιστορία, το «κερασάκι στην τούρτα» και το παράδοξο, είναι ότι το πρώτο κτίριο, (της Παπαδιαμαντοπούλου), μένει… κλειστό, διότι ακόμα δεν έχει στεγαστεί πλήρως το άλλο σωματείο στο οποίο δόθηκε ο χώρος!

 

 

 

 

 

ΑΣΤΕΓΟΣ ΚΑΙ Ο «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

274973254 708375070177204 8841976219564449341 n

Αλλά και ο «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» είναι άστεγος. Ένα σωματείο με 25 αθλητές και πάνω από σαράντα με πενήντα μέλη, που είναι μάλιστα το μοναδικό στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Κανελλόπουλος.

Τονίζοντας επιπροσθέτως ότι από το 2012 οπότε ιδρύθηκε το Α.Σ. ΑμεΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» ουδέποτε είχε δική του στέγη και τα μέλη δηλώνουν ως φορολογική έδρα τις κατοικίες τους! Παρ’ όλα αυτά, οι αθλητές του ανεβαίνουν σε βάθρα και δοξάζουν την πόλη.

Την αντισφαίριση με αμαξίδιο, στην επιτραπέζια αντισφαίριση, στην κολύμβηση, στην τοξοβολία, στο softball, αλλά και στο μπάσκετ με αμαξίδιο. Μόνο τελικά οι τοπικοί φορείς… δεν παίρνουν μετάλλιο!

 

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

18 3 e1673250133330

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top