Πάτρα: Αστυνομικό «ντου» στην Πλαζ υπό την απειλή «σύρραξης» μεταξύ οδηγών

Facebook
Twitter
PLAZ
του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημ. Αχαϊκή Πολιτεία)
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η «Πολιτεία» έγραφε για την αλαλούμ κατάσταση που επικρατεί στην πολυσύχναστη Πλαζ της Πάτρας, όπου παρά τις απαγορεύσεις και τις μονοδρομήσεις επικρατεί καθημερινό κυκλοφοριακό χάος εξαιτίας κάποιων αδιάφορων οδηγών.

 

Όμως η παρέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση και η τελευταία αφορμή δόθηκε το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής, όταν αστικό λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο επιστροφής προς την Πάτρα, στην κυριολεξία εγκλωβίστηκε από το ανύπαρκτο πλάτος δρόμου. Διότι από την μια τα παρανόμως σταθμευμένα ΙΧ οχήματα και από την άλλη, τα αυτοκίνητα που πήγαιναν ανάποδα στην παραλιακή οδό, δεν άφηναν περιθώριο διέλευσης.

Έτσι, ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία για να ζητήσει συνδρομή. Κανείς ωστόσο δεν περίμενε ότι αυτή η παρέμβαση θα οδηγούσε σε παραλίγο «σύρραξη».

 

«ΑΝΑΨΑΝ» ΤΑ «ΑΙΜΑΤΑ»

Περιπολικό όχημα της Τροχαίας έκανε την εμφάνισή του στην παραλία και οι αστυνομικοί επιχείρησαν να επιβάλλουν την κυκλοφοριακή τάξη ενώ ξεκίνησαν να βεβαιώνουν και παραβάσεις στάθμευσης. Κάτοχοι ΙΧ όμως έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν, άλλοι λουόμενοι παρενέβησαν για να σχολιάσουν και δεν… ήθελε και πολύ μέχρι να «ανάψουν» τα «αίματα»!

Ήταν και οι επιβάτες του λεωφορείου που στο μεταξύ παρέμενε ακινητοποιημένο, που δικαίως διαμαρτύρονταν κι εκείνοι με τη σειρά τους, με εμφανή την αγανάκτησή τους.

Κουβέντα στην κουβέντα, κάποιοι «ξέφυγαν» και άρχισαν οι σπρωξιές, σε σημείο που κόντεψε να επικρατήσει πανικός. Κλήθηκε και η ομάδα ΔΙΑΣ που έσπευσε στο σημείο έγκαιρα, και ευτυχώς, γιατί στη θέα των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης κάποιοι υπαναχώρησαν και συγκρατήθηκαν κι έτσι αποφεύχθηκε η επαπειλούμενη γενικευμένη «σύρραξη» μεταξύ πολιτών.

Όμως οι κλήσεις «έπεσαν» κυριολεκτικά «βροχή». Κι ίσως αυτό να λειτούργησε θετικά προς συμμόρφωση όσων οδηγών συχνάζουν στην Πλαζ. Θυμίζουμε ότι εξαιτίας της εκτεταμένης διάβρωσης του εδάφους, λόγω της κλιματικής κρίσης, ο δρόμος αδυνατεί να «εξυπηρετήσει» τον όγκο των διερχόμενων οχημάτων.

 

ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΝΕΨΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ

Και επειδή πολλοί λουόμενοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη έργων αποκατάστασης του σπασμένου οδοστρώματος σε μεγάλα τμήματά του, καταγγέλλοντας «αδιαφορία αρμοδίων», θυμίζουμε ότι ο Δήμος ή όποιος άλλος φορέας, δεν μπορεί να παρέμβει στην αιγιαλίτιδα ζώνη και να προβεί σε έργα, αφού κάτι τέτοιο θα προκαλέσει την άμεση παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας. Το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι η οδήγηση με σύνεση από τους πολίτες, σε έναν χώρο που σιγά – σιγά κατατρώγεται από τη φύση και η όποια προστασία του προϋποθέτει έργα μεγάλου βεληνεκούς και προχωρημένης επιστημονικής τεχνογνωσίας, αφού πριν υπάρξει «πράσινο» φως από την αρμόδια εποπτεύουσα αρχή.

 

ΖΗΤΟΥΝ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ

Επίσης, μεταφέρουμε το αίτημα πολλών λουομένων οι οποίοι γνωρίζουν τα εμπόδια που περιγράφονται παραπάνω, ωστόσο ζητούν κάτι που επειδή άπτεται θέματος ασφάλειας πολιτών, επιβάλλεται πράγματι να γίνει. Ζητούν προστατευτικά κιγκλιδώματα τα οποία, τονίζουν, «πρέπει να τοποθετηθούν σε σημεία της παραλίας όπου παρατηρείται συνωστισμός λουομένων και βρίσκονται πολύ κοντά σε απόσταση με τον δρόμο και τα διερχόμενα οχήματα». Δηλαδή, στο αρχικό τμήμα της Πλαζ, από το ύψος του παλιού κολυμβητηρίου και για περίπου 200 μέτρα απόσταση. Επισημαίνουν τον ορατό κίνδυνο πτώσης οχήματος πάνω στους λουόμενους! Κίνδυνος ο οποίος είναι πιο υπαρκτός ακριβώς επειδή το πλάτος του δρόμου έχει μειωθεί λόγω της διάβρωσης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top