ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα – Άσυλο Ανιάτων: Και οι 5 που είχαν κολλήσει… είναι πλέον αρνητικοί!

asylo Patra
Η ανακοίνωση του Ασύλου Ανιάτων αναφέρει τα εξής: Άλλη μια δοκιμασία με τον κορωνοϊό τέλειωσε με επιτυχία για τους περιθαλπόμενους του ιδρύματός μας.

Σε δειγματοληπτικό Μοριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, σε 20 περιθαλπόμενους του Ιδρύματος μας , τα αποτελέσματα ήταν ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

Μεταξύ των περιθαλπομένων, τα δείγματα των οποίων εξετάστηκαν ήσαν και πέντε, οι οποίοι είχαν εξεταστεί  την περασμένη Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου , και είχαν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό, με πολύ χαμηλό ιικό φορτίο, που σημαίνει πως δεν μετέδιδαν τον ιό.

Ο συναγερμός είχε σημάνει το πρωί της περασμένης Τετάρτης όταν περιθαλπόμενος του Ιδρύματός μας που νοσηλεύεται στο Π.Π.Ν.Π βρέθηκε θετικός σε μοριακό έλεγχο που έγινε στο Νοσοκομείο. Αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε στο Ίδρυμα το γεγονός, ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ , κινητή μονάδα του οποίου έσπευσε στο Άσυλο Ανιάτων και πραγματοποίησε rapid tests στο σύνολο των περιθαλπομένων και των εργαζομένων μας. Ενημερώθηκαν παράλληλα και όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες Αρχές σε Πάτρα (6η Υγειονομική Περιφέρεια, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος- Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας) και Αθήνα (Γραφείο Αντιπροέδρου ΕΟΔΥ και Συναρμόδια Υπουργεία).

Διενεργήθησαν συνολικά  εκατόν πενήντα επτά (157) δειγματοληψίες και μόνο μία εξ αυτών ήταν θετική. Συγκεκριμένα επρόκειτο για  εργαζόμενή μας.

Παράλληλα πραγματοποιήσαμε (39) μοριακά tests “PCR” σε περιθαλπόμενους του ΄Γ, ορόφου, στον οποίον όροφο βρισκόταν ο περιθαλπόμενος που ανιχνεύθηκε θετικός στο Π.Π.Γ.Ν.Π και από τα αποτελέσματα αυτών προέκυψαν πεντε (5) θετικά κρούσματα με πολύ χαμηλό ιικό φορτίο. Οι περιθαλπόμενοί μας αυτοί ήσαν    ασυμπτωματικοί και με πολύ καλά ζωτικά σημεία.  Αμέσως μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων απομονώθηκαν στους θαλάμους καραντίνας.

Τα μοριακά tests που έγιναν και σε αυτούς τους πέντε σήμερα έδωσαν αρνητικά αποτελέσματα.

Εντοπίστηκε (1) εργαζόμενη θετική με χαμηλό ιικό φορτίο και στην οποία δόθηκαν οδηγίες από τον Ιατρό του Ιδρύματος.

Τα επόμενα προγραμματισμένα tests από τον ΕΟΔΥ είναι για την  ερχόμενη Τρίτη 11/1/2022.

You may also like

Comments are closed.