ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Μπαίνει στην τελική ευθεία η κατασκευή του νέου Σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

ktel axaias 873x432 1
Έχει γράψει πολλές φορές η «Πολιτεία» για τις αναφορές του βετεράνου δημοσιογράφου, αγαπητού συνάδελφου μας Ανδρέα Α. Βρη, οι επισημάνσεις του οποίου, με την άδεια του, φιλοξενούνται στις σελίδες μας. 

Και στεκόμαστε, λοιπόν, στις αναρτήσεις του στο kirix.gr το οποίο αποτελεί την ιντερνετική συνέχεια μιας εκ των ιστορικότερων και εγκυρότερων εφημερίδων της Πάτρας. 

Η δε είδηση που μεταδίδει η «Πολιτεία» αναφέρεται στο νέο σταθμό του Υπεραστικού Σταθμού Λεωφορείων της Πάτρας, στην συμβολή των οδών Νόρμαν και Όθωνος Αμαλίας. Και στην πορεία των εργασιών. 

Επιστρέφουμε στις αναφορές του Ανδρέα Βρη. Και στα νεότερα στοιχεία που μοιράζεται με την «Πολιτεία» και τα οποία συμπυκνώνονται, ως σημεία, ως εξής:  

  • «Για τις αρχές του 2023 μετατίθεται η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου υπερσύγχρονου Σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας στο χώρο των πρώην Μύλων Αγ. Γεωργίου, επί της παραλιακής λεωφόρου Οθωνος- Αμαλίας και Νόρμαν, με βάση το αναθεωρημένο πλάνο»
  • «Η ολιγόμηνη καθυστέρηση που προκάλεσε στο προσωπικό των συνεργείων, ο αστάθμητος παράγοντας της πανδημίας».
  • «Όσον δε αφορά τα αυξημένα κόστη των υλικών, παρά τις όποιες αναμενόμενες δυσκολίες, αυτές αντιμετωπίζονται μεθοδικά».

Οι εργασίες, πάντως, συνεχίζονται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και όλα δείχνουν ότι ο νέος Σταθμός του Υπεραστικού ΚΤΕΛ θα είναι έτοιμος στις αρχές του νέου χρόνου. Να θυμίσουμε, εκ νέου, ότι η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ από την περίοδο προ του 2010 πάσχιζε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες που ανεφύησαν για την κατασκευή του νέου σύγχρονου Σταθμού. Ο δε νυν Σταθμός, που σε λίγο συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα λειτουργίας (κατασκευάστηκε το 1975) δεν είναι ακόμα σαφές με ποια μορφή θα λειτουργεί απ’ τις αρχές του επόμενου έτους και μετά.

You may also like

Comments are closed.