ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Μπαίνουν φύλακες σε Νότιο Πάρκο, στην Πλαζ και στο Χριστουγεννιάτικο χωριό

notio parko2
Φύλακες και σεκιούριτι θα αποκτήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα το Νότιο Πάρκο και το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων στην Πλαζ της Πάτρας, μέσα από την νέα μελέτη που είναι στην τελική ευθεία, αλλά από τον διαγωνισμό που αναμένεται να προκηρυχθεί πιθανότατα μέσα στον Νοέμβριο.

Η σύμβαση που είχε υπογραφεί με συγκεκριμένα εταιρεία για τη φύλαξη των χώρων του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και του πρώην Λαδόπουλου είναι κοντά στη λήξη της και έτσι θα χρειαστεί να γίνει νέος διαγωνισμός για το όλο έργο.

Στο νέο έργο για τη φύλαξη των κοινόχρηστων χώρων και μέρους της δημοτικής περιουσίας θα προστεθούν μαζί με το Παμπελοποννησιακό και τον πρώην Λαδόπουλο τρία ακόμα μέρη της Πάτρας.

Το Νότιο Πάρκο, το Πάρκο Κατασκηνώσεων στην Πλαζ και το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Γεωργίου. Τα μέρη αυτά που προβλέπονται στη μελέτη έχουν οριστεί με βάση της ανάγκες που υπάρχουν.

Στο Νότιο Πάρκο έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κλοπών και καταληψιών που με τη φύλαξη του χώρου θα μειωθούν και θα σταματήσουν.

Στο Πάρκο της Πλαζ ο δήμος έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις που αφορούν τις εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ εκεί βρίσκονται και τα μαγειρεία με τα οποία τροφοδοτεί με φαγητό τους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς.

Είναι απαραίτητη η φύλαξη του χώρου. Σε ότι αφορά το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Γεωργίου, το Καρναβαλικό Συνεργείο του δήμου προχωρά κάθε χρόνο στην κατασκευή νέων πραγμάτων, τα οποία όμως κινδυνεύουν από τους βανδαλισμούς και τις φθορές που τους προκαλούν επιτήδειοι.

You may also like

Comments are closed.