ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Μπασκέτες χωρίς καλάθια, γήπεδα «ξέφραγα αμπέλια»… | Πού “κόλλησε” η ανακατασκευή γηπέδων και πότε ξεκινά…

Facebook
Twitter

Οι φωτογραφίες από το γήπεδο Μπάσκετ του πρώην «Κενταύρου» δείχνουν τι επικρατεί σε πολλές συνοικιακές εγκαταστάσεις

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα “¨Πολιτεία”)

  • Μπασκέτες χωρίς καλάθια και τζάμι…
  • Περιφραγμένα γήπεδα χωρίς περίφραξη…
  • Τερέν με λακκούβες και φθορές…

Είναι εικόνες που κυριαρχούν στο μάτι αν σταθείς μπροστά σε μια συνοικιακή αθλητική εγκατάσταση που χτίστηκε για να αποτελεί χώρο εκτόνωσης και αναψυχής των παιδιών.

Ένα τέτοιο γήπεδο επισκέφθηκε η «Πολιτεία» χρησιμοποιώντας το ως απλό παράδειγμα του τι ισχύει σχεδόν στο σύνολο αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων. Μιλάμε για το γήπεδο μπάσκετ του πρώην «Κενταύρου», στην Ελευθερίου Βενιζέλου, στο ύψος της Γ. Παπανδρέου.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα καταμαρτυρούν την κατάσταση και οι λέξεις περιττεύουν. Ένα γήπεδο… «ξέφραγο αμπέλι», με μπασκέτες που δεν μπορούν να χρησιμεύσουν αφού η μία δεν έχει τζάμια, η άλλη δεν έχει καλάθι. Μα όμως δεν είναι μόνο αυτό το γήπεδο έτσι. Είπαμε: Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα…

Και αναρωτιέσαι: «γιατί τόση εγκατάλειψη» και απορείς που κανείς αρμόδιος δεν παρεμβαίνει για να αποκαταστήσει τις ζημιές και τα γήπεδα να επανέλθουν στην πρότερη, λειτουργική, κατάσταση.

 ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

1) κεντρικη για Θέμα ΚΕΝΤΡΟ (με ένθετη Πετρόπουλο πάνω της) (1)

1) ενθετη για θέμα ΠΑΝΩ (4) (1)

1) ενθετη για θέμα ΠΑΝΩ (3) (1)

1) ενθετη για θέμα ΠΑΝΩ (2) (1)

 

ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΔΕΙΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΗΛΩΜΕΝΑ

ΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Η ανακατασκευή «σκόνταψε» στην κρίση αλλά θα γίνει…”

2 δένδρα πεζοδρομια πετρόπουλος 1 1

Η «Πολιτεία» απευθύνθηκε στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου κ. Τάκη Πετρόπουλο ο οποίος έχει την εποπτεία και ευθύνη  λειτουργίας του Τμήματος Άθλησης Πολιτισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνσης Παιδείας και Αθλητισμού. Αυτό που γνωστοποιεί είναι ότι «από τον Ψαθόπυργο ως τα Καμίνια και από τη θάλασσα ως το βουνό υπάρχουν 28 τέτοιες αθλητικές εγκαταστάσεις» και ότι από το 2018 ξεκίνησαν οι διαδικασίες όχι μόνο για αποκατάσταση και ανακατασκευή, αλλά ακόμα και για την καταγραφή τους καθώς και την δήλωσή τους στο Κτηματολόγιο, ώστε να μην χαθούν απ’ τα χέρια του Δήμου.

Διότι, όπως εξήγησε, κάποια τέτοια γήπεδα ούτε καν οικοδομική άδεια άδεια λειτουργίας δεν είχαν ή κτίστηκαν σε οικόπεδα προορισμένα για άλλη χρήση (πχ γήπεδο Αγυιάς) ή είχαν φτιαχτεί με επιχωματώσεις χειμάρρων (πχ γήπεδο Ακταίου) και κυριότερα δεν είχαν καταγραφεί στο Κτηματολόγιο και δεν είχαν ΚΑΕΚ, με κίνδυνο να τα χάσει ο Δήμος από τη δικαιοδοσία του. Όσο για την ανακατασκευή τους, είχε ενταχθεί σε έργο με προϋπολογισμό από ίδιους πόρους του Δήμου.

Όμως, όπως σημειώνει ο κ. Πετρόπουλος, πρώτα προέκυψε η πανδημία, μετά η ενεργειακή κρίση, επιπρόσθετα η επιβάρυνση 18 εκ. ευρώ για να πληρωθούν συμβασιούχοι (αν κι η πολιτεία έπρεπε να αναλάβει το κόστος). Μ’ άλλα λόγια, το θέμα «κόλλησε» στο… ταμείο! Σύντομα όμως θα «ανοίξει» ο δρόμος για τα έργα αποκατάστασης. Και μάλιστα, το γήπεδο της Βενιζέλου είναι στην πρώτη πεντάδα αυτών απ’ όπου θα γίνει η αρχή. Με πρώτο, τα γήπεδα τένις στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

 

Η ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

0004
0004

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top