ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Χορευτικά δρώμενα, μουσική και τραγούδια στην “Ιχθυόσκαλα”

ixthioskala patra ekdiloseis
Με την πραγματοποίηση χορευτικών δρώμενων και συναυλιών, συνεχίζονται στην «Ιχθυόσκαλα», το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου, οι παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνει – στο πλαίσιο του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής – ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαΐου, τα τμήματα παιδιών και ενηλίκων του Εκπολιτιστικού Συλλόγου « Φάρος Ποντίων», θα χορέψουν Ποντιακούς χορούς, υπό τον χοροδιδάσκαλο Βασίλη Χατούπη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση των χορών, Τικ μονό, Διπάτ, Τικ διπλό, Ομάλ Καρς- Ομάλ Γαρασάρης, Σάμψον, Τρυγώνα, Έτερε, Τσουρτούγουζους, Κότσαρι, Από πάν’ και κα’, Σερανίτσα, Εμπρός πίσ’. Την Κυριακή 29 Μαΐου στις 9.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «ΚΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥ». Η συναυλία έχει τίτλο « Στίχος … Γένους θηλυκού» και είναι αφιερωμένη στις δύο μεγάλες Ελληνίδες στιχουργούς, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και Σώτια Τσώτου.

Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους : Γιάννη Τσίλη (τραγούδι), Μαρία Δημάκου (τραγούδι), Γιώργο Μακρίδη (κιθάρα), Ηλία Ησαία (πιάνο), Γαβρίλη Μπιρλή (μπουζούκι), Γιώργο Γιαννικόπουλο (μπάσο), και Θανάση Τούμπουλη (τύμπανα).

Η είσοδος για το κοινό στο συμπόσιο και τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη . Οι εργασίες του συμποσίου πραγματοποιούνται καθημερινά και Σαββατοκύριακα: 09.00 – 14.00 & 17.00 – 20.00.

You may also like

Comments are closed.