ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Χωρίς στέγη και αυτό το καρναβάλι τα πληρώματα του ΑΣΟ

3847529

Χωρίς δικό τους χώρο ετοιμάζονται να κάνουν για ακόμα μία χρονιά καρναβάλι οι καρναβαλιστές και τα πληρώματα της Πάτρας.

Το θέμα της στέγασης των καρναβαλικών πληρωμάτων του ΑΣΟ παραμένει σε εκκρεμότητα, παρά το γεγονός ότι πλέον υπάρχει μια επαφή των καρναβαλιστών με τα μέλη της ΚΕΔΗΠ και τον Καρναβαλικό Οργανισμό.

Θυμίζουμε ότι τα πληρώματα του ΑΣΟ είχαν ζητήσει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια από την πρώτη στιγμή που τους είχαν πει να εκκενώσουν τον χώρο, έναν νέο κτίριο για να στεγαστούν, κάτι που ο Δήμος και η ΚΕΔΗΠ, παρά τις δεσμεύσεις που τους είχε δώσει δεν κατάφερε να υλοποιήσει την επιθυμία τους.

Αποτέλεσμα αυτού είναι τα καρναβαλικά πληρώματα να παραμένουν άστεγα και πολλά από αυτά να μην έχουν χώρο για να φτιάξουν τα άρματα και τις κατασκευές τους. Η περσινή έλλειψη χώρου είχε αναγκάσει αρκετά από τα πληρώματα της ΑΣΟ να μην κατεβάσουν άρμα και το κενό αυτό είχε φανεί στις παρελάσεις.

Χωρίς να έχει δοθεί χώρος για ακόμα μία χρονιά στα πληρώματα, κινδυνεύει να χαθεί μια παράδοση που υπάρχει και ισχύει μόνο για το καρναβάλι της Πάτρας, καθώς οι καρναβαλιστές έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια την δική τους τεχνοτροπία.

Μένει να δούμε αν και φέτος η διαφαινόμενη έλλειψη χώρου έχει ακόμα πιο αρνητικές συνέπειες για τα πληρώματα, για την εικόνα των παρελάσεων και κατά συνέπεια για το καρναβάλι της Πάτρας. Εκτός πια αν υπάρξει κάποια έκπληξη…

 

You may also like

Comments are closed.