ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: «Χρήση» και θάνατος σε κοινή θέα στη γειτονιά

Facebook
Twitter
Ακατοίκητα σπίτια αποτελούν κέντρα διερχομένων τοξικομανών οι οποίοι μάλιστα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στους χώρους αυτούς έχουν προκαλέσει και πυρκαγιές.

Πέθανε πάνω στο παγκάκι ενώ προηγουμένως είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Το περιστατικό που καταγράφτηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην όμορη πλατεία των ΚΑΠΗ στη συμβολή των οδών Χείλωνος Πατρέως και Βότσαρη, προκάλεσε για μία ακόμη φορά την ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που έχουν κατ’ επανάληψη θίξει το μείζον θέμα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών και κυρίως ηρωίνης σε διάφορα σημεία.

Πρόκειται για μία περιοχή όπου οι κάτοικοι και τα παιδιά τους αναγκάζονται να συνυπάρχουν με άτομα τα οποία συρρέουν εκεί για τρεις λόγους: να πουλήσουν, να αγοράσουν και να κάνουν χρήση ηρωίνης.

Πολλές φορές δε η παρουσία τους συνδυάζεται με τη χρήση ναρκωτικών σε δημόσια θέα, όπως πολλές φορές έχει παρατηρηθεί τόσο πάνω στη μικρή πλατεία, όσο ακόμη και στα σκαλιά του χώρου όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ.

Σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται ακατοίκητα σπίτια που βρίσκονται σε διάφορα σημεία, τα οποία αποτελούν κέντρα διερχομένων τοξικομανών οι οποίοι μάλιστα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στους χώρους αυτούς έχουν προκαλέσει και πυρκαγιές για την κατάσβεση των οποίων καλείται η Πυροσβεστική να επέμβει.

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ

Το περιστατικό της Παρασκευής με το νεκρό χρήστη σε κοινή θέα, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό σοκ στους κατοίκους. Από τη μία τα συναισθήματα θλίψης για έναν εξαρτημένο άνθρωπο που έχασε τη ζωή του, από την άλλη φόβος για την επικρατούσα κατάσταση και τα προβλήματα που βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν εγκαταλελειμμένοι αφού όπως υποστηρίζουν ζουν σε μία υποβαθμισμένη πλέον περιοχή, όπου η αστυνόμευση είναι περιορισμένη και κλείνονται στα σπίτια τους, προκειμένου τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους να μην γίνονται μάρτυρες δοσοληψιών ναρκωτικών και άλλων πολλών παράνομων πράξεων.

Επισημαίνουν μάλιστα πως στην ευρύτερη περιοχή διαπράττονται και κλοπές πιθανόν από τοξικομανείς οι οποίοι προσπαθούν να βρουν χρήματα για να προμηθευτούν δόσεις.

«ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΒΡΑΔΙΑ»

«Θεωρούμε αδιανόητο να κυκλοφορήσουμε βράδια. Και πολλές φορές οι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά τους από τις απογευματινές και βραδινές υποχρεώσεις τους μέχρι την πόρτα των σπιτιών τους. Είναι αδιανόητο να αφήσεις να κυκλοφορεί μόνο του ένα αγόρι ή ένα κορίτσι ανάμεσα σε σημεία όπου εξελίσσονται αυτές οι καταστάσεις», επισημαίνουν στην «Πολιτεία».

«Δείχνουν» μάλιστα συγκεκριμένους χώρους που όπως υποστηρίζουν συγκεντρώνονται άτομα τα οποία συναλλάσσονται μεταξύ τους και ανάμεσα στα οποία παρεισφρύουν και αλλοδαποί οι οποίοι όπως λένε εκμεταλλεύονται καταστάσεις για να κάνουν τις ίδιες ή άλλες «δουλειές».

«Στη διάρκεια της ημέρας αλλά κυρίως της νύχτας κυκλοφορούν αυτοκίνητα στα οποία επιβαίνουν περίεργοι άνθρωποι. Κάνουν βόλτες και κάποιες φορές τα βλέπουμε να αποβιβάζονται σε συγκεκριμένα σημεία όπου γίνεται διακίνηση», καταλήγουν, επισημαίνοντας ωστόσο πως στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου οι κινήσεις είναι αισθητά περιορισμένες σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 35χρονος άνδρας που βρέθηκε νεκρός στο παγκάκι της Πλατείας της περιοχής ήταν για χρόνια χρήστης ναρκωτικών και μάλιστα είχε συλληφθεί περίπου 25 φορές για μικροκλοπές και πέντε για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ήταν γνωστός στην Αστυνομία για το γεγονός ότι η παραβατική του συμπεριφορά είχε άμεση σχέση με την προμήθεια ναρκωτικών για προσωπική του χρήση.

17 1 e1670397975882

 

 

 

Από την έντυπη έκδοση της “ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ” της 5.12.2022

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top