ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Χτύπησε την ανήλικη κόρη του γιατί έκανε χρήση ναρκωτικών και συνελήφθη

Facebook
Twitter
kentriki

Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που προκαλεί συζητήσεις καταγράφτηκε επισήμως στο αρμόδιο Τμήμα της Πάτρας με έναν 60χρονο πατέρα να συλλαμβάνεται ύστερα από καταγγελία της 15χρονης κόρης του για ξυλοδαρμό. Έως εδώ το περιστατικό θα έμοιαζε με πολλά άλλα που έχουν σημειωθεί στα οποία δυστυχώς εκδηλώνεται άγρια και απαράδεκτη συμπεριφορά γονιών σε βάρος των παιδιών τους και μάλιστα (τόσο το χειρότερο) όταν αυτά είναι ανήλικα.

Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση η βία που άσκησε ο 60χρονος κατά της ανήλικης κόρης του, είχε όπως ο ίδιος υποστήριξε και επιβεβαίωσε και η σύζυγός του, κίνητρα που σχετίζονται με την παραβατική της συμπεριφορά και πιο συγκεκριμένα το γεγονός ότι η κοπέλα έχει αναμειχθεί σε κύκλωμα χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Αυτός, κατά τον ίδιο, ήταν και ο λόγος που τσακώθηκαν με αποτέλεσμα ο πατέρας να χειροδικήσει σε βάρος της 15χρονης. Στη συνέχεια εκείνη τον κατήγγειλε με αποτέλεσμα να κινηθεί η διαδικασία σύλληψής του από αστυνομικούς και να αντιμετωπίζει κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία.

Το περιστατικό έγινε στην Πάτρα προχθές Σάββατο. Όπως πληροφορείται η «Πολιτεία» οι αστυνομικοί ακολούθησαν άμεσα τη διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος σε βάρος του 60χρονου. Όταν όμως άκουσαν τον ίδιο να εξιστορεί την περιπέτειά του, προβληματίστηκαν όχι σε σχέση με τη διαδικασία που θα ακολουθείτο, αλλά από το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα θέμα που στη επέκτασή του είχε έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Αναμφίβολα θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να αντιμετωπίσει ένας γονιός αυτό το σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και να μην καταλήξει στη βία. Ωστόσο αυτό το περιστατικό, όπως και πολλά άλλα, έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και εντάσσεται μέσα στη λίστα εκείνων των υποθέσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και ιδιαίτερα του γραφείου ενδοοικογενειακής βίας.

Παρά ταύτα, όπως προαναφέρθηκε, ο 60χρονος θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του Νόμου και φυσικά για την τύχη του θα αποφασίσει το αρμόδιο Δικαστήριο στο οποία θα παραπεμφθεί.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

Ένα ακόμη περιστατικό κινητοποίησε την Αστυνομία την περασμένη εβδομάδα όταν προχώρησε στην αποτροπή πιθανής αυτοκτονίας 13χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας», η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από αναφορά που έκανε το «Χαμόγελο του Παιδιού», ενημέρωσε την τοπική Αστυνομία ότι στην περιοχή Λάππα Αχαΐας, η ανήλικη μέσω διαδικτύου εκδήλωσε την πρόθεση της να αυτοκτονήσει.

Αστυνομικοί από την Πάτρα κινητοποιήθηκαν άμεσα. Έφτασαν στην περιοχή, πήγαν στο σπίτι της και βρήκαν την ανήλικη περίπου στις 10 χθες βράδυ.

Το κορίτσι παραδέχθηκε πως είχε αυτοκτονικές τάσεις και όπως κατέθεσε δεχόταν απειλές από τον πατέρα της ο οποίος την είχε χτυπήσει στο πόδι. Αυτός ήταν και ο λόγος που θέλησε να δώσει τέλος στη ζωή της.

Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή μάλιστα επιχειρηματία που διαμένει και δραστηριοποιείται σε κατάστημα εστίασης (καλοκαιρινό) καταγγέλθηκε προχθές στην Αστυνομία. Την καταγγελία έκανε η σύζυγός του μετά από έντονο καυγά. Ο επιχειρηματίας προσήχθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και κρατείτο από αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Αστυνομική ∆ιεύθυνση Αχαΐας μέχρι χθες το μεσημέρι οπότε και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα στο ∆ικαστικό Μέγαρο.

Η βία που άσκησε ο 60χρονος κατά της ανήλικης κόρης του, είχε όπως ο ίδιος υποστήριξε και επιβεβαίωσε και η σύζυγός του, κίνητρα που σχετίζονται με την παραβατική της συμπεριφορά και πιο συγκεκριμένα το γεγονός ότι η κοπέλα έχει αναμειχθεί σε κύκλωμα χρήσης ναρκωτικών ουσιών

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο άνδρας συνελήφθη, προχθές το βράδυ διότι «τον οποίο κατήγγειλε η σύζυγός του, για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή».

Επρόκειτο για μια από τις τρεις συλλήψεις και τις επτά συνολικά νέες δικογραφίες για εν-
δοοικογενειακή βία που σχηματίστηκαν πρόσφατα στη ∆υτική Ελλάδα από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των ∆ιευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας και Ηλείας.
Στην Πάτρα καταγράφηκαν δύο περιπτώσεις, εκτός από τη σύλληψη του επιχειρηματία και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος μιας γυναίκας, την οποία κατήγγειλε ο εν διαστάσει σύζυγός της, για εκβίαση και εξύβριση.

-Στο Αγρίνιο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε η σύζυγός του, για πρόκληση σωματικών βλαβών και απειλές.

-Στην Κατούνα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας γυναίκας, την οποία κατήγγειλε
άνδρας, αναφέροντας ότι ως πρώην νύφη του, τον απείλησε και τον εξύβρισε.

-Στο Ξηρόμερο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε ο
αδερφός του, αναφέροντας ότι απείλησε τον ίδιο και την αδερφή τους.

– Στον Πύργο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε ο αδερφός του, για ενδοοικογενειακή βία και εξύβριση.

– Σε περιοχή της Βουπρασίας συνελήφθησαν, προχθές το βράδυ, ένας άνδρας και μια γυναίκα, διότι αλληλομηνύθηκαν, για ενδοοικογενειακή βία και εξύβριση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top