ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Δείτε πόσοι υπολογίστηκαν οι φετινοί προσκυνητές στον Αγιο Ανδρέα

Facebook
Twitter

Χιλιάδες ήταν οι πιστοί που προσήλθαν αυτές τις μέρες στον Πολιούχο της Πάτρας για να προσκυνήσουν.

Ο Άγιος Ανδρέας γιόρταζε και η Πάτρα που αποτελεί την Αποστολική πόλη του Πρωτοκλήτου τίμησε τον Προστάτη της μέσα από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που έκανε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών με αποκορύφωμα την λιτανεία ανήμερα της μεγάλης γιορτής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εκκλησίας από τον ναό του Αγίου Ανδρέα, τόσο από τον παλιό, όσο από τον νέο, υπολογίζεται ότι πέρασαν συνολικά αυτές τις μέρες (από την Δευτέρα προ παραμονή της εορτής έως και την Παρασκευή τις επόμενες δυο μέρες) πάνω από 60.000 πιστοί και προσκυνητές.

Ένα μέρος αυτών των προσκυνητών ήταν εκδρομείς που ήρθαν στην Πάτρα αυτές τις μέρες από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να βρεθούν στον Άγιο Ανδρέα και να ανάψουν ένα κερί, προσκυνώντας τις εικόνες, τα ιερά κειμήλια του Πρωτοκλήτου, αλλά και να θαυμάσουν από κοντά τις τοιχογραφίες και γενικότερα την αρχιτεκτονική του όλου εκκλησιαστικού συγκροτήματος, τον νέο ναό του Αγίου Ανδρέα, όπως και τον παλιό.

Οι ταξιδιωτικές – προσκυνηματικές εκδρομές που έγιναν αυτές τις μέρες έτσι ήταν πολλές, ενώ κάποιες από αυτές έρχονταν και από το εξωτερικό, κυρίως από χώρες των Βαλκανίων, καθώς ο Άγιος Ανδρέας είναι ένας πόλος θρησκευτικής λατρείας για όλο τον χριστιανικό ορθόδοξο κόσμο.

Ακόμα περισσότεροι φυσικά ήταν οι πατρινοί που έσπευσαν να προσκυνήσουν τον Προστάτη της πόλης τους, παρά τον κακό καιρό και την βροχή που έριχνε στην μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας της Τετάρτης, ανήμερα της γιορτής.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top