ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Δείτε πότε επιτέλους ξεκινούν τα έργα στη Μαρίνα…

Facebook
Twitter
2) μαρινα (1)

Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΪΟΥ – Θέμα ημερών η έναρξη εργασιών

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Η υπόθεση της αποκατάστασης των ζημιών στη Μαρίνα της Πάτρας βρίσκεται ήδη στο Ελεγκτικό Συμβούλιο. Αυτό ήταν το τελευταίο «βήμα» πριν αρχίσουν τα έργα, όπως σημειώνουν στελέχη της δημοτικής αρχής.

 

Όπως έγραψε από τον περασμένο Απρίλιο η «Πολιτεία», οι καθυστερήσεις αφορούσαν καθαρά τη γραφειοκρατική διαδικασία και όχι κάποιο άλλου είδους κώλυμα. Και από τότε τονιζόταν πως βάσει των εκτιμήσεων τα έργα θα ξεκινούσαν περίπου μες τον Ιούνιο. Τελικά, φαίνεται ότι η αρχή τοποθετείται νωρίτερα, δηλαδή, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός Μαϊου. Με άλλα λόγια, εντός ολίγων ημερών θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες. Το μόνο που απομένει σε αυτή τη φάση είναι η έγκριση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο, ζήτημα ξεκάθαρα τυπικό, που θα έχει γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες. Ακολουθεί η υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο και οι εργάτες με τα μηχανήματα θα πιάσουν δουλειά την επόμενη κιόλας μέρα.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται η αντικατάσταση των τριών πλωτών προβλητών, οι επισκευές στις τρεις σταθερές προβλήτες και η αντικατάσταση στη βόρεια λεκάνη της Μαρίνας, η αποκατάσταση των δικτύων τροφοδοσίας και στις έξι συνολικά προβλήτες, καθώς και επισκευές σε τουλάχιστον τρία σημεία του κυματοθραύστη, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του. Για την ολοκλήρωση του έργου θα απαιτηθεί διάστημα δύο με δυόμιση μηνών. Δηλαδή, αρχές Αυγούστου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί.

Θυμίζουμε ότι η αποκατάσταση αφορά ζημιές που έγιναν κατά τη θεομηνία του Δεκεμβρίου του 2021. Ο Δήμος Πατρέων διεκδικούσε από το αρμόδιο Υπουργείο, έκτακτη αποζημίωση ύψους 2 εκατ. ευρώ όμως εγκρίθηκε και χορηγήθηκε το χρηματικό ποσό των 700.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα, που ο Δήμος χαρακτηρίζει, «λίγα» μπροστά σε αυτά που θα ‘πρεπε να γίνουν στη Μαρίνα, θα επιχειρήσει να επαναφέρει το χώρο στην αρχική κατάσταση. Στο μέτρο του εφικτού όμως. Πάντως, το μείζον ζητούμενο για τη δημοτική αρχή παραμένει η έγκριση από τα συναρμόδια Υπουργεία, του μεγάλου σχεδίου ριζικής ανακατασκευής της Μαρίνας, ώστε να προσαρμοστεί στις σύγχρονες απαιτήσεις και προδιαγραφές. Έργο για το οποίο ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει ανάψε2ι το «πράσινο» φως.

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top