ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Δείτε πότε μετακομίζει το Δημαρχείο στο Αρσάκειο!

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Ακόμα αναρωτιούνται πολλοί για το περίφημο «Νέο Δημαρχείο» της Πάτρας στο «Παλιό Αρσάκειο». «Πότε θα είναι έτοιμο;», «πότε θα μετακομίσει το Δημαρχείο;», ρωτούν και ξαναρωτούν οι πολίτες και πολύ περισσότερο οι επαγγελματίες πέριξ του ιστορικού κτιρίου, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει το νέο «στολίδι» της πόλης…

ενθετη αρσακειο 1

Η «Πολιτεία», που είναι η μόνη εφημερίδα που έχει κάνει πολλά φωτορεπορτάζ μέσα απ’ το κτίριο, καταγράφοντας την εξέλιξη των εργασιών, κι έχει παρουσιάσει μέχρι και ποιο θα είναι το μελλοντικό γραφείο του Δημάρχου Πατρέων, επαναφέρει το θέμα για να δώσει την απάντηση, η οποία εδόθη και σ’ ένα ακόμη πρόσφατο ρεπορτάζ της.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Αντιδημάρχου Υποδομών και Έργων κ. Χρήστου Κορδά, οι εργασίες ολοκληρώνονται στα τέλη Αυγούστου. Έτσι, αρχές Σεπτεμβρίου 2023 θα αρχίσει η μετακόμιση. Ακόμα κι αν το κτίριο δεν θα είναι εξ ολοκλήρου έτοιμο και οι εργασίες ίσως να συνεχίζονται σε τμήματα του, εσωτερικά, εν τούτοις η μετακόμιση θα γίνει έστω και σταδιακά.

 

ΤΙ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ

Ξεκάθαρα ο πρώτος λόγος καθυστερήσεων ήταν η πανδημία. Έπειτα, το ότι δεν είχαν προβλεφθεί προβλήματα που ανακαλύφθηκαν και υποχρέωσαν πρόσθετες εργασίες ενίσχυσης του κτιρίου. Επίσης, δεν είχε προβλεφθεί ο αναβάθμιση του προαύλιου χώρου.

Έτσι, έγινε επέκταση του συμβατικού αντικειμένου και εκτός των  1.840.000 ευρώ, ποσό που προέρχεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και αφορά στο κόστος του έργου, ο Δήμος Πατρέων εξασφάλισε επιπλέον 500.000 ευρώ για τα υπόλοιπα.

 

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ουκ ολίγοι σχεδιάζουν ήδη επαγγελματικά «βήματα» στην περιοχή. Είτε όσοι διαθέτουν γειτονικά καταστήματα, και να επενδύσουν σε μια αναβάθμιση υπηρεσιών, είτε άλλοι που φιλοδοξούν να εγκαταστήσουν και να λειτουργήσουν νέες επιχειρήσεις.

Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και η ζήτηση νέων επαγγελματικών χώρων έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Κυρίως για επιχειρήσεις εστίασης, αλλά όμως και για αντικείμενα που σχετίζονται με υπηρεσίες συναφείς της εξυπηρέτησης συναλλασσομένων με τον Δήμο (φωτοτυπίες κ.α.).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

16 e1686315584205

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top