ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Δείτε τα… ευτράπελα, παράδοξα και «διαφορετικά» της προεκλογικής περιόδου (ΦΩΤΟ)

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Κάθε προεκλογική περίοδος χαρακτηρίζεται από μικρά και μεγάλα γεγονότα, αλλά και από πρόσωπα που κάνουν την διαφορά, όχι κατ’ ανάγκη τους «πρωταγωνιστές», δηλαδή τα υψηλόβαθμα στελέχη ή τους υποψηφίους, αλλά τα απλά μέλη που αγωνίζονται νυχθημερόν.

Χαρακτηρίζεται επίσης από συμβάντα που έρχονται για μείνουν, υπό την έννοια ότι διατηρούν τη σημασία τους αναλλοίωτη στον χρόνο, με τους αυτόπτες μάρτυρες να τα μεταφέρουν από στόμα σε στόμα. Είτε αυτά κινούνται στη σφαίρα του αστείου, είτε αντιθέτως, του σοβαρού. Έτσι και σε αυτή την προεκλογική περίοδο ήταν πολλά τα όσα καταγράψαμε και παραθέτουμε τα σημαντικότερα, εκείνα που σίγουρα θα συζητιούνται και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές…

 

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΜΑΡΚΟΥ

Συνέβη λίγο πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου και σίγουρα δεν θα μπορούσε να μην είναι πρώτο στη λίστα. Η επίθεση που δέχθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Μάρκου, την Τρίτη το απόγευμα, στην οδό Καραϊσκάκη και Γούναρη, ενώ μοίραζε προεκλογικά φυλλάδια μαζί με συνεργάτη του.

Κ. ΜΑΡΚΟΥ 4 1

Η «Πολιτεία» εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες λίγα λεπτά μετά την επίθεση με… δίκυκλο (!) που δέχθηκε ο πολιτικός, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο αριστερό του πόδι. Είχε προηγηθεί προπηλακισμός του, εξύβριση, φτύσιμο και σπρωξιές, από καταστηματάρχη και… αδελφό του οδηγού του δικύκλου που… έπεσε πάνω του.

Κ. ΜΑΡΚΟΥ 3 1

Μάλιστα στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ελέχθη πως τα εν λόγω άτομα είχαν ξανα-πραγματοποιήσει ανάλογες επιθέσεις σε μέλη του ίδιου κόμματος. Ωστόσο, αν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια της Πάτρας, ο Κώστας Μάρκου δεν υπέβαλε μήνυση. Όπως είπε ο ίδιος στην «Πολιτεία»: «Τι νόημα έχει, αφού ευτυχώς δεν χτύπησα σοβαρά; Θα τους αλλάξω μυαλά; Έδωσα τόπο στην οργή…».

 

ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ «ΜΑΖΙ» ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ…;

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ 1

Πολλά ειπώθηκαν για την για πρώτη φορά στα χρονικά τέτοια συνύπαρξη εκλογικών κέντρων των δύο «μονομάχων» των εκλογών. Η αλήθεια είναι πάντως ότι συνέβη κατά τύχη.

Το εκλογικό της ΝΔ είχε κλειστεί πρώτο, από μήνες πριν. Γίνονταν και εργασίες οι οποίες όμως σταμάτησαν μετά το δυστύχημα των Τεμπών. Κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι εκεί θα στηνόταν το εκλογικό της ΝΔ. Όταν προκηρύχθηκαν εκλογές, τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρήκαν τον χώρο του παλιού ξενοδοχείου George, στην Αγ. Ανδρέου, σπεύδοντας να το «κλείσουν».

Πίστευαν ότι η ΝΔ θα είχε εκλογικό στο ίδιο σημείο με τις εκλογές του ’19, δηλαδή στην Αγ. Ανδρέου και Γεροκωστοπούλου. Ιδιοκτήτης διπλανής καφετέριας τους ενημέρωσε ότι ακριβώς απέναντι φτιαχνόταν το εκλογικό της ΝΔ. Όταν το επαλήθευσαν πλέον ήταν αργά να κάνουν πίσω…

 

Πρώτη φορά, χωρίς εκλογικό… το ΠΑΣΟΚ

Σίγουρα θα μείνει στην ιστορία και το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε, για πρώτη φορά, εκλογικό κέντρο. Αν και επιχειρήθηκε να στηθεί στην πλατεία Γεωργίου, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο, εν τούτοις δεν συνέβη μετά τον σάλο που ξέσπασε, με αφορμή την γνωστή ιστορία του email που είδε πανελλαδικά το «φως» της δημοσιότητας, για τα… 2,5 χιλιάρικα που έπρεπε να δοθούν «μαύρα» για την ενοικίαση!

 

«Μόνο τη φάτσα τους στις κάλπες δεν έβαλαν…»

Δεν έλειψαν και τα «κονταροχτυπήματα» μεταξύ συνυποψηφίων του ίδιου κόμματος. Συνεργάτες μέχρι πρότινος, ομοϊδεάτες προφανώς, όμως μπρος στη «μάχη» του σταυρού, οι κόντρες έδωσαν και πήραν. Και οι… πισώπλατες «μαχαιριές» επίσης.

Όπως συνέβη στην περίπτωση υποψηφίου ο οποίος καταφερόταν συνεχώς κατά συναδέλφων του κατηγορώντας τους, όπου βρισκόταν κι όπου στεκόταν, ότι… δεν έκαναν άλλη δουλειά από «επικοινωνία» και «selfies» στα social media και ότι προκαλούσαν με τα χλιδάτα και πανάκριβα προεκλογικά τους φυλλάδια.

«Μόνο τη φάτσα τους πάνω στις κάλπες δεν έχουν βάλει ακόμα…», είπε μάλιστα σε συνάντηση του με κομματικούς του φίλους.

 

Έλειψαν οι νέοι!

Σε μείζον πρόβλημα εξελίχθηκε η έλλειψη νέων στα κόμματα. Άλλα λιγότερα κι άλλα περισσότερα, όλα όμως αντιμετώπισαν το ίδιο θέμα. Ειδικά όταν έπρεπε να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό εκλογικών αντιπροσώπων.

Η νεολαία που είχε γυρίσει την πλάτη στην πολιτική, αποδείχθηκε αναγκαία αλλά δυσεύρετη για τα κόμματα. Όχι τόσο για το ΚΚΕ, ούτε όμως για το ΠΑΣΟΚ το οποίο στο κομμάτι αυτό είχε κάνει περισσότερη δουλειά, όπως φάνηκε και στη συγκέντρωση στην Πάτρα, του Νίκου Ανδρουλάκη.

 

Ο Αποστόλης, η «ψυχή» του ΣΥΡΙΖΑ…

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 1 1

Αρκεί να φωνάξεις… «Αποστόλη» αν βρεθείς στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο επί σειρά ετών αγωνιστής του κόμματος σίγουρα θα ξεπροβάλλει από κάπου. Ο Αποστόλης Σταθόπουλος είναι η «ψυχή» του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πρώτος πήγαινε, τελευταίος έφευγε. Κι όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο, αλλά πάντα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 2 1

Έκανε τα πάντα! Από την οργάνωση των μελών, από το στήσιμο των εκλογικών, την μεταφορά και διανομή φυλλαδίων, μέχρι και το κόψιμο ξύλων, την κατασκευή σημαιών, οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο χρειαζόταν, για όλα ήταν ο… Αποστόλης. Για όποιο πρόβλημα, ο Αποστόλης έτρεχε… ακόμα και στα 67 του, κανείς δεν του «έβγαινε» μπροστά…

 

Τα σκουπίδια…

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 1

Βέβαια δεν θα παραλείψουμε να θυμηθούμε και το… σκουπιδομάνι μετά τις συγκεντρώσεις. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο τέλος της συγκέντρωσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όμως το ίδιο συνέβη και σ’ όλες τις υπόλοιπες προεκλογικές συγκεντρώσεις όλων των κομμάτων.

 

“Καλοσόρισες… Χριστέ”!

ΜΑΖΑΡΑΚΙ 1 1

Με αφορμή αυτές τις εκλογές ήρθαν στο προσκήνιο και φωτο με ενδιαφέρον από το 2019. Τότε που στο Μαζαράκι Αχαΐας υποδέχθηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου με ένα πανό, γραμμένο από τον Βασίλη Γρίβα, που έγραφε: «Καλωσόρισες Χριστέ στον τόπο σου».

ΜΑΖΑΡΑΚΙ 2 1

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

14

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top