ΠΑΤΡΑ: Δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά

Facebook
Twitter

Ούτε ανάσα δεν παίρνει η εμπορική αγορά της Πάτρας και ενώ έχουμε μπει στην καλοκαιρινή σεζόν.

Όχι από την δουλειά, αλλά από την αναδουλειά που πλέον δεν είναι ακριβώς αναδουλειά, ένας κανόνας που έχει καθιερωθεί από την αρχή του νέου έτους και που δεν έχει δώσει ούτε ένα σημάδι ανάκαμψης όλους αυτούς τους μήνες, φτάνοντας πολλά μαγαζιά στα όρια τους και τους επαγγελματίες σε μία απελπιστική κατάσταση.

Έχουν μπροστά τους τόσες υποχρεώσεις για να πληρώσουν από ληγμένες επιταγές που έχουν περάσει εδώ και μήνες η προθεσμία τους, από επιστρεπτέες προκαταβολές που έστω και με καθυστέρηση έρχονται στο προσκήνιο, από χρέη στο ΕΦΚΑ και δόσεις που λήγουν έως και οφειλές στην ενέργεια και στο ρεύμα μετά από την εκτόξευση των λογαριασμών και την παρουσία της περίφημης ρήτρας αναπροσαρμογής.

Ξέρετε τι είναι να γνωρίζεις ότι έχεις αυτό το βουνό μπροστά σου και την ίδια ώρα να περιμένεις έναν πελάτη στο μαγαζί σου για να σου κάνει σεφτέ; «Η κατάσταση είναι δραματική. Δεν έχει αλλάξει κάτι όχι μόνο τώρα, αλλά όλους αυτούς τους μήνες και όσο πάει γίνεται και χειρότερη» έλεγε γνωστός έμπορος της Πάτρας για το όλο θέμα.

Η αγοραστική δύναμη δεν έχει απλά πέσει, συνεχίζει να βρίσκεται στο πάτο και ενώ τα μαγαζιά ρουχισμού, υποδημάτων και άλλων ειδών έχουν αλλάξει τις βιτρίνες τους και έχουν βάλει την καλοκαιρινή κολεξιόν, καταφέρνοντας έστω και με δυσκολίες, να πετύχουν αυτά που κάποτε ήταν αυτονόητα.

Η αλλαγή της κολεξιόν με την αλλαγή της κάθε εποχής. Παρόλα αυτά το ενδιαφέρον είναι μικρό και ο κόσμος που πάει να αγοράσει καλοκαιρινά για τους μήνες που έρχονται είναι ελάχιστος. Οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – μένουν με αυτά που έχουν και η αγορά παραμένει στο πάτο. Στο μεταξύ ολοένα και περισσότεροι έμποροι ρωτούν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου για το θέμα των ασφαλιστικών μέτρων και τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top