ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ – ΔΕΥΑΠ: Ένα έργο γιγάντιο και… σωτήριο για την πόλη!

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφ. Πολιτεία)

Τα έργα συνεχίζονται στην Ακτή Δυμαίων. Βέβαια συνεχίζονται και οι διαμαρτυρίες διερχόμενων οδηγών, για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην ροή της κίνησης οχημάτων.

Όμως, για να δούμε πόσο δικαιολογημένη είναι η όποια αντίδραση… Και το λέμε αυτό δεδομένης της σημαντικότητας του συγκεκριμένου έργου. Διότι δεν είναι ένα απλό, αλλά ίσως το πιο γιγάντιο, αναγκαίο και «σωτήριο» έργο για την Πάτρα! Ένα έργο που θα έπρεπε προ πολλού να είχε ξεκινήσει, γιατί όχι και να είχε υλοποιηθεί.

Αλλά έστω κι έτσι, έστω και τώρα, είναι ένα έργο που όσο κι αν μας ταλαιπωρεί ή μας καθυστερεί, θα πρέπει αντί να αντιδρούμε, να το υποστηρίξουμε και να το σεβαστούμε. Διότι είναι το μέγα έργο σύνδεσης ενός τεράστιου τμήματος της Πάτρας με τον Βιολογικό Καθαρισμό. Είναι η εγκατάσταση από την ΔΕΥΑΠ του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης που θα οδηγεί τα λύματα σε δύο αντλιοστάσια, με το μεγαλύτερο εξ αυτών να βρίσκεται στο ύψος της οδού Ανθείας.

Καλύπτει τις περιοχές, πάνω από τις γραμμές του τρένου, από το ύψος του Γλαύκου μέχρι και το ύψος του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέου. Την μισή Πάτρα, δηλαδή! Πού πέφτουν τόσα χρόνια όλα αυτά τα λύματα; Στον Πατραϊκό…! Μετά λοιπόν από αυτά τα στοιχεία, ίσως ξανασκεφτούμε καλύτερα όταν θα θελήσουμε να αντιδράσουμε αν τύχει να περάσουμε απ’ το σημείο και δούμε την σημειωτόν κίνηση οχημάτων.

Και να σημειώσουμε επίσης ότι αυτό το έργο της ΔΕΥΑΠ είναι συνολικού προϋπολογισμού 9,9 εκατ. ευρώ. Ενώ η ολοκλήρωσή του, σύμφωνα με τον πρώην Πρόεδρο ΔΕΥΑΠ, κ. Ανδρέα Παπανικήτα, θα γίνει πριν το τέλος του 2024.

εργα δευαπ 2 1

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top