ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Διαμαρτυρία στην 6η ΥΠΕ σήμερα από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

6h ype

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας απαιτεί την άμεση επαναλειτουργία του βηματοδοτικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» που ανέστειλε τη λειτουργία του, λόγω του γεγονότος ότι στον χώρο απέμειναν να εργάζονται δύο Καρδιολόγοι (ελάχιστες προϋποθέσεις λειτουργίας), με τον έναν να συνταξιοδοτείται τους προηγούμενους μήνες

Φαίνεται ότι η αναστολή λειτουργίας ήταν προδιαγεγραμμένη ότι θα συμβεί, μιας και ενώ δεν υπήρχε επαρκές προσωπικό δεν προκηρύχθηκαν οι απαιτούμενες θέσεις έγκαιρα, ώστε να καλυφθούν τα κενά λόγω συνταξιοδότησης αλλά και να στελεχωθεί επαρκώς το τμήμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το Εργατικό Κέντρο Πάτρας πραγματοποίησε την Παρασκευή 26/1 παρέμβαση μαζί με την Ε.Ι.Ν.Α (Ένωση Ιατρών Νομού Αχαΐας), και τριμελή επιτροπή εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, στο Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων και για να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτό το ζήτημα η Ε.Ι.Ν.Α εξήγγειλε νέο κάλεσμα για την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας αύριο Δευτέρα 28/1 στην 6η ΥΠΕ. Το ΕΚΠ, καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της πόλης μας να δώσουν το παρόν σε αυτή τη κινητοποίηση, γιατί αποτελεί σοβαρό πρόβλημα που θα έχει αντίκτυπο σε μεγάλο κομμάτι του λαού μας.

Πρέπει οι υπαίτιοι για αυτή την εξέλιξη, που είναι το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ, να πάρουν την απάντησή τους. Το ζήτημα δεν είναι γραφειοκρατικό (όπως υποστήριξε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, γιατί η συνταξιοδότηση του ενός γιατρού ήταν γνωστή εδώ και καιρό.

You may also like

Comments are closed.