ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Οι εθνικές εκλογές «βαρόμετρο» για τις δημοτικές συνεργασίες…!

2 κεντρικη

Τα όποια σενάρια συνεργασιών κομμάτων για τις δημοτικές εκλογές θα επαληθευτούν ΜΟΝΟ μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών…!

του Αχιλλέα Ροδίτη

Στο προηγούμενο φύλλο η «Πολιτεία» παρουσίασε αναλυτικό ρεπορτάζ των διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου, όσων μέχρι σήμερα δηλώνουν παρόντες και έτοιμοι να ριχτούν στην προεκλογική «μάχη».

Και σαφώς η προ ημερών είσοδος του προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Αϊβαλή στο παιχνίδι των δημοτικών εκλογών του 2023, ανακατεύει την «τράπουλα» και εκτοξεύει το ενδιαφέρον στα… ύψη.

Παράλληλα όμως είναι αυξημένο το ενδιαφέρον και για τη στάση των κομμάτων, που προς το παρόν δείχνουν να μένουν σε ρόλο παρατηρητή και δεν εκφράζονται επισήμως, τουλάχιστον σε επίπεδο δήμων.

Υψηλόβαθμα τοπικά στελέχη τόσο από το Κέντρο και την Κεντροαριστερά, όσο όμως και δεξιότερα, δείχνουν να συμφωνούν σε ένα πράγμα: Ότι τα όποια σενάρια συνεργασιών θα εξαρτηθούν από την έκβαση των εθνικών εκλογών που θα έχουν προηγηθεί των αυτοδιοικητικών. Και ότι σε παρόντα χρόνο δεν υπάρχει απολύτως καμία συνεννόηση, ούτε επισήμως, ούτε ανεπισήμως.

Το τελευταίο φαίνεται να επιβεβαιώνουν και πληροφορίες της «Πολιτείας» που αναφέρουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε τηλεδιάσκεψη με πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εκ Πατρών στελέχη, όπου αποσαφηνίστηκε πως «δεν υπάρχει καμία συνεννόηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών».

Σχολιάζοντας μάλιστα σχετικά, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε στην εφημερίδα ότι «αν οι εθνικές εκλογές δεν είναι τόσο πρόωρες αλλά διεξαχθούν κοντά στο καλοκαίρι ή στην ώρα τους, προφανώς δεν θα υπάρχει χρόνος συντονισμού συνεργασιών στον χώρο της Κεντροαριστεράς και του Κέντρου». Λέγοντας επιπροσθέτως ότι αυτή είναι και μια από τις επιδιώξεις της Ν.Δ. που θέλει να διατηρήσει την υπεροχή στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας.

Άλλο στέλεχος από τον χώρο του Κέντρου που σχετίζεται και με το δημοτικό τοπίο της Πάτρας, επισημαίνει πως «είναι πρόωρο» οποιοδήποτε σενάριο περί κομματικών συνεννοήσεων ή συνεργιών. Και ότι «ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας κάθε σχετική υπόθεση ή φήμη». Εξηγώντας ότι πρόκειται για μια εξίσωση όχι με έναν, αλλά με πολλούς άγνωστους Χ.

«Ποιος ξέρει, ποιο κόμμα θα έρθει τελικά πρώτο στις εκλογές και ποιος θα συνεργαστεί με ποιον σε εθνικό επίπεδο, για να μπορεί άρα να προεξοφλήσει από τώρα ποιες μπορεί να είναι και οι κομματικές συνεργασίες που μπορούν να προκύψουν στον δρόμο προς τις δημοτικές κάλπες; Κανείς δεν το γνωρίζει και οι όποιες συζητήσεις αφορούν μεμονωμένες συμφωνίες που θα εξαρτηθεί η συνέχεια τους από το αποτέλεσμα στις εθνικές κάλπες και μόνο», κατέληξε.

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

20 1 e1670403228390

 

 

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.