ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Δώρο ζωής για 40χρονο – Mεταμόσχευση νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Facebook
Twitter
Μια νέα σελίδα ανοίγει στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο Δυτικής Ελλάδας που λειτουργεί  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών καθώς έχει δρομολογηθεί η εκ νέου δραστηριοποίηση του προγράμματος μεταμοσχεύσεως νεφρού.

Η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού από αποβιώσαντα δότη για το 2022 έγινε την περασμένη Δευτέρα (3/1/22) στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας σε 40χρονο ασθενή και ήδη έχει προγραμματιστεί η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη τον προσεχή Φεβρουάριο.

Δότης ήταν ασθενής ηλικίας 54 ετών, ο οποίος κατέληξε μετά από μόνιμη εγκεφαλική βλάβη (εγκεφαλικός θάνατος), ο οποίος προσέφερε το πολυτιμότερο δώρο.

Λήπτης είναι ένας 40χρονος, ασθενής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ. Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», ο οποίος είχε ενταχθεί στην λίστα των αναμενόντων μεταμόσχευσης νεφρού ασθενών του Νεφρολογικού Κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Την μεταμόσχευση πραγματοποίησε ο κ. Καρύδης Νικόλαος, Επικ. Καθηγητής Χειρουργικής- Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων. Στην μεταμοσχευτική διαδικασία συμμετείχαν, οι ιατροί  του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με Διευθυντή τον καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας κ. Γούμενο Δημήτριο, καθώς και η ιατρική ομάδα της Χειρουργικής κλινικής με  Διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής κ. Μαρούλη Ιωάννη. Στην μεταμόσχευση συμμετείχε  επίσης ομάδα αναισθησιολόγων του ΠΓΝΠ.  Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς εξελίσσεται  ικανοποιητικά.

Σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτριος Μπάκος, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π., σε ανακοίνωσή της ευχαριστεί πολύ την οικογένεια του εκλιπόντος η οποία υπερβαίνοντας τον πόνο, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του δικού της ανθρώπου σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Επιπλέον, ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top