ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Δύο δύσκολες εφημερίες με 30 εισαγωγές σε «Αγ. Ανδρέα» και ΠΓΝΠ

Facebook
Twitter
«Ο βραχνάς της πανδημίας εξακολουθεί και είναι ακόμα εδώ”, δήλωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, χθες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου εξαιτίας της αύξησης των νοσηλειών στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Μόνο στις δύο εφημερίες της Πέμπτης και της Παρασκευής στην Πάτρα έγιναν 30 εισαγωγές νέων περιστατικών Covid, γεγονός που  επαναφέρει τον εφιάλτη της πανδημίας στο προσκήνιο.
«Δεν έχει τελειώσει τίποτα απολύτως ακόμα. Δεν έχουμε απελευθερωθεί από την πανδημία γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα που προβλέπονται, η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και η τήρηση κανόνων εκτός των κλειστών χώρων», δήλωσε χθες ο κ. Καρβέλης περιγράφοντας την σημερινή κατάσταση στην περιοχή μας λόγω της πανδημίας.
Έκανε λόγο για μια «γραμμική αύξηση των νοσηλειών» σε όλα τα νοσοκομεία όχι μόνο της Πάτρας αλλά και της 6ης ΥΠΕ, στον απόηχο και της διήμερης επίσκεψης που είχε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σε Αργολίδα και Αιτωλοακαρνανία.
Όπως είπε, «η στην εφημερία στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα πέρασε μια δύσκολη εφημερία με 17 νέες εισαγωγές ασθενών με covid, ενώ στην εφημερία της Πέμπτης στο ΠΓΝΠ έγιναν 13 εισαγωγές».
«ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΥΣ
ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΝΝΕΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ»
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Καρβέλη για την ραγδαία αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων στην περιοχή μας λέγοντας πως «στον «Άγιο Ανδρέα» φθάσαμε από δύο σε εννέα νοσηλείες στη ΜΕΘ Covid μέσα σε λίγες ημέρες» εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση της πανδημίας στην περιοχή μας.
Ειδικότερα, όπως είπε, χθες στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 58 ασθενείς στις Κλινικές και 9 στην ΜΕΘ Koρωνοϊού
73 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΓΝΠ,
ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 5 ΠΑΙΔΙΑ
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονταν χθες 55 ασθενείς στις Κλινικές Covid, 5 μικρούς ασθενείς στην Παιδιατρική Κλινική και 13 στην ΜΕΘ Covid.
«ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΙΚΡΟΝ 2
ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ»
Οι υψηλοί αριθμοί των κρουσμάτων του τελευταίου χρονικού διαστήματος μαρτυρούν πως και η Αχαΐα βρίσκεται υπό τον κλοιό της «Όμικρον 2».
«Σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε από το εργαστήριο των λοιμωδών ελέγχων που γίνονται από την 6η ΥΠΕ και το Πανεπιστήμιο Πατρών, τα στοιχεία μας δείχνουν πως έχουμε μια αύξηση της μετάλλαξης Ομικρον 2, γεγονός που συμβάλλει στην αυξημένη μεταδοτικότητα μέσα στην κοινότητα» τόνισε ο κ. Καρβέλης και για μια ακόμη φορά συνέστησε μεγάλη προσοχή στην τήρηση των μέτρων.
«Είναι η στιγμή που πρέπει να προσέξουμε όλοι ιδιαιτέρως έτσι ώστε να μην έχουμε το επόμενο χρονικό διάστημα αύξηση στις μολύνσεις στην κοινότητα, αλλά και αύξηση των νοσηλειών με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κινδύνους και ενόψει των επικείμενων εορτών του Πάσχα», κατέληξε.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top