ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: Δυόμισι χρόνια σε Αλγερινό που ξάφριζε κινητά – Τον εντόπισε θύμα του κατόπιν παρακολούθησης!

dikastiria patra
Δυο χρόνια και 4 μήνες φυλάκισης επέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών της Πάτρας, σε 30χρονο Αλγερινό ο οποίος είχε ξαφρίσει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, κινητά τηλέφωνα τα οποία στη συνέχεια εμπορευόταν μεταπουλώντας τα όσο… όσο, ακόμα και συσκευή 900 ευρώ προς μόλις 30 ή 50 ευρώ τη μία!

Αλλά το θέμα δεν είναι τόσο η καταδίκη του αλλοδαπού-ο οποίος όταν συνελήφθη ομολόγησε μια… ολόκληρη σειρά από κλοπές καθώς και συμμετοχή του σε κάποιες διαρρήξεις-όσο το γεγονός… του πώς τον εντόπισε ένα από τα θύματά του.

Ο δράστης εντοπίστηκε από ένα από τα θύματα του… Πατρινό απόστρατο αστυνομικό που το κινητό του είχε κλαπεί στην οδό Κορίνθου. 

Πρόκειται μάλιστα για γνωστό πατρινό, αστυνομικό ε.α. με πλούσια συνδικαλιστική δράση, αλλά και αιρετό της τοπικής αυτοδιοίκησης β΄ βαθμού και ενεργό ακόμα στην τοπική πολιτική σκηνή.

Ο ίδιος είχε δει το κινητό του να κάνει «φτερά» στο μαγαζί των παιδιών του, στην οδό Κορίνθου, πριν από μερικούς μήνες. Το κατάστημα ήταν εν λειτουργία όταν ο νεαρός αλλοδαπός περνούσε απ’ έξω και εκμεταλλευόμενος την έλλειψη προσοχής από τους ιδιοκτήτες και τον πατέρα τους, με αστραπιαίες κινήσεις άρπαξε το κινητό τηλέφωνο που ήταν σε σημείο κοντά στην έξοδο της επιχείρησης και το ‘βαλε στα πόδια.

«Με την άκρη του ματιού μου αντιλήφθηκα τί συνέβη αλλά ήταν ήδη αργά. Άρχισα να ψάχνω καρέ – καρέ το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταγράφοντας τα χαρακτηριστικά του στοιχεία», λέει στην «Πολιτεία» το θύμα (μην επιθυμώντας να αποκαλύψει την ταυτότητά του) ο οποίος προέβη σε υποβολή μήνυση κατ’ αγνώστου.

Όσο όμως κι αν προσπάθησε να βοηθήσει τις αστυνομικές αρχές για να εντοπίσουν τον κλέφτη, δίνοντας οπτικό υλικό με πλήρη την περιγραφή του, οι μέρες… κυλούσαν και η πιθανότητα σύλληψής του καθίστατο αδύνατη.

ΤΟ… ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Η πιθανότητα εντοπισμού απομακρυνόταν μέχρι που τελικά επαληθεύτηκε αυτό που λένε… ότι ο δράστης γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος.

«Εκεί που μια μέρα καθόμουν έξω από το μαγαζί με το ένα μου παιδί, μου δείχνει κάποιον από μακριά και μου λέει: «Μπαμπά, αυτός δεν μοιάζει με εκείνον που σου έκλεψε το κινητό;». Αμέσως άρχισα να τον παρακολουθώ, ακολουθώντας όλη τη διαδρομή του μέχρι την πλατεία Όλγας, ενώ παράλληλα ειδοποίησα από το κινητό μου το ‘100’ ειδοποιώντας την αστυνομία πως τον είχα εντοπίσει», περιγράφει ο ίδιος.

Πράγματι, περιπολικό κατέφθασε και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό για αρκετές εκατοντάδες μέτρα, από την οδό Κολοκοτρώνη μέχρι την οδό Καρόλου περίπου, όπου τελικώς ο 30χρονος ύποπτος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΥΗ

Για την ιστορία, η συσκευή που εκλάπη δεν βρέθηκε ποτέ. Όπως ομολόγησε ο δράστης την είχε πουλήσει σε άγνωστο μόλις την προηγούμενη μέρα του εντοπισμού του, για 25 ευρώ. Μια συσκευή τελευταίας τεχνολογίας που κοστίζει πάνω 750 ευρώ. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτή η περίπτωση. Κανένα άλλο κινητό δεν βρέθηκε από όσα ο ίδιος ο 30χρονος ομολόγησε ότι είχε κλέψει. Όπως δεν βρέθηκαν και συνεργοί του, σε διαρρήξεις, οι οποίοι φαίνεται να έχουν είτε απελαθεί, είτε επιστρέψει στην Αθήνα (ωστόσο οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται).

You may also like

Comments are closed.