ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο κλειστό θέατρο «Απόλλων»

3845861

Μπορεί ο εξωτερικός χώρος του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων να παραμένει σε κακή κατάσταση και το γεγονός αυτό να θλίβει τους πατρινούς, όμως, στο εσωτερικό του νεοκλασικού κτιρίου του Τσίλερ γίνονται εργασίες.

Εργασίες που αφορούν τη συντήρηση και την ανακαίνιση του κτιρίου, σε ένα έργο που θα δώσει πνοή στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες οι εργασίες που για την ώρα αφορούν κυρίως την στατική επάρκεια του κτιρίου και τον στατικό έλεγχο προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

Σύντομα έτσι θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για τη συντήρηση του, ένα έργο που έχει αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού αφού το νεοκλασικό κτίριο του Τσίλερ θεωρείται και είναι μνημείο του νεότερου πολιτισμού.

Θυμίζουμε ότι το θέατρο παραμένει κλειστό, δεν γίνονται παραστάσεις και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα είναι κλειστό για τα επόμενα δύο χρόνια.

Από εκεί και πέρα το επόμενο έργο που θα πρέπει να προχωρήσει το υπουργείο και αφορά την πλατεία Γεωργίου είναι η συντήρηση των δύο συντριβανιών της, τα οποία έχουν περιέλθει σε κακή κατάσταση από τους βανδαλισμούς και τη φθορά του χρόνου.  

Γίνονται πιέσεις από πλευράς Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο πάνω στο όλο θέμα.

 

You may also like

Comments are closed.