ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Εφιάλτης στα νοικοκυριά από τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος

Facebook
Twitter
Τα πρώτα «μπουγιουρντί» από τις αυξήσεις της ΔΕΗ λόγω της εκτόξευσης της τιμής που έχει πάρει η ενέργεια,  έχουν φτάσει ήδη στα νοικοκυριά της Πάτρας, με τους λογαριασμούς να είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι.

Σύμφωνα με ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ο μέσος όρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς των σπιτιών, με βάση τις εξοφλητικές που έφτασαν στα χέρια τους, είναι κατά τουλάχιστον 40% άνω, σε σύγκριση με αυτούς του προηγούμενου τετραμήνου.

Πρόκειται για αυξήσεις που βγάζουν τα περισσότερα από τα νοικοκυριά εκτός πλάνων και θα αναγκάσουν ακόμα και αυτά που δεν είχαν προχωρήσει σε διακανονισμούς κατορθώνοντας να πληρώνουν στην ώρα τους, να μπουν σε μία τέτοια διαδικασία.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι να αντιμετωπίσουν τα σπίτια εκείνα που ήδη είχαν εκκρεμότητες, εκκρεμότητες τις οποίες είχαν τακτοποιήσει, πληρώνοντας τις δόσεις των διακανονισμών και ταυτόχρονα τους τρέχοντες λογαριασμούς.

Οι αυξήσεις αυτές τους βγάζουν «νοκ αουτ» αφού πλέον θα τους είναι ακόμα πιο δύσκολο το να πληρώσουν αυξημένους τρέχοντες λογαριασμούς μαζί με τις δόσεις που έχουν μπροστά τους.

Ήδη από το διάστημα της υγειονομικής κρίσης δεκάδες νοικοκυριά ζουν καθημερινά με τον εφιάλτη της διακοπής τους ρεύματος τους, φοβούμενα ότι κάποια στιγμή θα βρεθούν στο σκοτάδι.

Ο δήμος έχει πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες πάνω σε αυτό το θέμα, έχοντας έρθει σε επαφές με την ΔΕΗ και με τους ιδιώτες πάροχους, προσπαθώντας έτσι να ανακόψει αυτό το κύμα των διακοπών ρεύματος που υπήρχε και που προφανώς έρχεται.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top