ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: ΕΦΚΑ, ενοίκια και πτώση στην κίνηση “εφιάλτης” για εμπόρους

Facebook
Twitter

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η αγορά της Πάτρας, με τις οφειλές στον ΕΦΚΑ, αλλά και τις αυξήσεις που ζητούν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ένα μεγάλο ποσοστό των εμπόρων και των ελεύθερων επαγγελματιών θα έχει να αντιμετωπίσει σε λίγο καιρό από τώρα κατασχέσεις που είναι να του γίνουν στην ακίνητη περιουσία του ή στους τραπεζικούς του λογαριασμούς εξαιτίας των χρεών του προς τον ΕΦΚΑ.

Πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν ούτε στις 72 δόσεις, αφού έχασαν παραπάνω από  μία προθεσμία ημερομηνία λήξης, με αποτέλεσμα να πεταχτούν εκτός του συστήματος διακανονισμών και να πρέπει να πληρώσουν τα χρέη τους σε δώδεκα δόσεις.

Κάτι που τους είναι αδύνατον με την πτώση της εμπορικής κίνησης στα μαγαζιά που παρατηρείται εδώ και πάνω από έξι μήνες, τη στιγμή μάλιστα που το ελάχιστο ποσό που χρειάζεται ένας επαγγελματίας τον μήνα για το ΕΦΚΑ ξεκινάει από τα 220 ευρώ.

Όμως θέμα υπάρχει και με τα ενοίκια. Οι ιδιοκτήτες με πρόσχημα την αύξηση του πληθωρισμού ζητούν προσαυξήσεις στα μισθώματα που φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το 10%.

Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλά από τα μαγαζιά που βρίσκονται σε κατεξοχήν εμπορικούς δρόμους όπως η Μαιζώνος, η Κορίνθου, η Ερμού κτλ να μετακομίζουν και να πηγαίνουν σε άλλα μέρη εκτός του κέντρου ή σε παράπλευρες οδούς που έχουν χαμηλότερα μισθώματα.

Όλα αυτά μαζί σε συνδυασμό με την παρατεταμένη πτώση της εμπορικής κίνησης που έχει φτάσει πλέον στον πάτο, χωρίς να υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης μέχρι ώρας δημιουργούν ένα ακόμα πιο δυσμενές κλίμα για την αγορά της Πάτρας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top