ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: “Εφυγε” η μάνα των παιδιών της πόλης

Facebook
Twitter
Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο της Παναγιώτας Λάζαρη, της γυναίκας που είχε ιδρύσει την Φωλιά του Παιδιού και είχε μεγαλώσει μέσα από αυτή την δομή εκατοντάδες ορφανά παιδιά της πόλης και όχι μόνο δίνοντας τους αγάπη και στοργή.

Η συνταξιούχος εκπαιδευτικός έφυγε από τη ζωή και  την είδηση έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Πάτρας, Άννα – Μαρία Ρογδάκη γράφοντας τα εξής:

“Και κάπως έτσι ένας επίγειος Άγγελος, αφήνει αυτόν τον κόσμο και πάει να συνεχίσει τη έργο του. Καλό ταξίδι «Μάνα» Παναγιώτα Λάζαρη. Θερμά συλλυπητήρια στα 200 σου παιδιά και στα εγγόνια σου. Ο ουρανός σήμερα πανηγυρίζει.”

Στις αρχές του 1970 ίδρυσε  και αφοσιώθηκε  στη “Φωλιά του Παιδιού” το ίδρυμα που έφτιαξε και έκανε η ίδια στόχο της ζωής της.

Η Παναγιώτα Λάζαρη, ήταν ένας άνθρωπος ευαίσθητος, καλλιεργημένος και με φιλάνθρωπα αισθήματα, αποφάσισε να αναλάβει εθελοντικά το δύσκολο έργο της λειτουργίας της «Φωλιάς του Παιδιού» όπου συνήθως μεταφέρονταν παιδάκια από το Δημοτικό Βρεφοκομείο που δεν είχαν υιοθετηθεί από κάποια οικογένεια.

Εκεί μεγάλωναν με την φροντίδα, τη στοργή και την αγάπη της, μέχρι την ενηλικιωσή τους. Η Παναγιώτα Λάζαρη, παρά τις δυσκολίες, έγινε η μεγάλη αγκαλιά και η “οικογένεια” σε κοντά διακόσια παιδιά, τα οποία τα μεγάλωσε, τα στήριξε, τα δίδαξε τις αρχές του ήθους, της ευπρέπειας και της ευγένειας και εκείνα μετά ενήλικα πια έβρισκαν τον δρόμο τους φτιάχνοντας τις δικές τους οικογένειες και ακολουθώντας τους δικούς επαγγελματικούς δρόμους. Το κενό της είναι δυσαναπλήρωτο.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top