ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Εγκρίθηκε η μελέτη για το έργο αναζωογόνησης των Προσφυγικών

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ
Η Δημοτική Αρχή, υλοποιώντας τον σχεδιασμό της για αναβάθμιση των λαϊκών συνοικιών του Δήμου Πατρέων, προχωρά στην αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας, αλλά και στην αναζωογόνηση ολόκληρης της περιοχής των Προσφυγικών. Έτσι, μια από τις πλέον ιστορικές συνοικίες του Δήμου, η εργατική συνοικία των Προσφυγικών και η ευρύτερη περιοχή, πρόκειται να αλλάξει όψη.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, στη σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε τη μελέτη του έργου: «Αναβάθμιση πλατείας Ελευθερίας (Μικράς Ασίας) στα Προσφυγικά Πατρών» και την υποβολή πρότασης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021 του ΥΠ.ΕΝ. – ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ», προκειμένου άμεσα το έργο να δημοπρατηθεί και να συνδυαστεί με το έργο «Αναζωογόνηση Προσφυγικών Κατοικιών Δήμου Πατρέων» με ποσό χρηματοδότησης 10.767.000 ευρώ.

Βασικές αρχές της μελέτης, είναι η λειτουργικότητα, η προσβασιμότητα και η ασφάλεια των δημοτών, αποβλέπει στην αναζωογόνηση της ιστορικής αυτής συνοικίας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, με σύγχρονες υποδομές και προδιαγραφές, αφού τα «Προσφυγικά» είναι ένα ζωντανό κύτταρο σε συνεχή εξέλιξη.

Οι εργασίες θα συμβάλουν καταλυτικά στη συνολική αναβάθμιση της συνοικίας, οικονομική και κοινωνική, διατηρώντας ωστόσο την ιστορικότητά της.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κατασκευή και ανακατασκευή δρόμων, πεζοδρομίων και της πλατείας, δημιουργία υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, έργα πρασίνου, που περιλαμβάνουν απομάκρυνση των ξερών δέντρων και αντικατάστασή τους με νέα.

Για τις εργασίες, έχουν συνεκτιμηθεί τα πολεοδομικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της περιοχής των Προσφυγικών, δηλαδή η χωροθέτησή του σε επαφή με το ιστορικό κέντρο της Πάτρας, η ιστορικότητα και οι μνήμες της συνοικίας, οι χώροι λατρείας και αθλητισμού.

Η οικιστική ενότητα των Προσφυγικών, ορίζεται μεταξύ των οδών Ιωνίας, Ηρακλείου, Γ. Παπανδρέου, Καλαβρύτων, Γούναρη, Κ. Παλαιολόγου, Χείλωνος Πατρέως, Αρματολών και Ιωνίας.

You may also like

Tourismos gia olous 873x432.jpg ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων – Ποιοι υποβάλλουν αιτήσεις, οι δικαιούχοι

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Η πλατφόρμα ...

Comments are closed.