ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Εικαστικός «περίπατος» στην Ιχθυόσκαλα

simposio ixthioskala 873x432.jpg

Ξεκίνησαν από χθες Τρίτη 19/09/2023, στον χώρο της «Ιχθυόσκαλας», οι εργασίες του Πανελλήνιου Συμποσίου Ζωγραφικής με τίτλο « Ενας μεγάλος περίπατος μνήμης και ονείρου στην Πάτρα του 2023», που θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Το κοινό για 15 ημέρες θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο στον χώρο της «Ιχθυόσκαλας» 10 καλλιτέχνες να δημιουργούν τα έργα τους, τα οποία με την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμποσίου θα μείνουν στην πόλη και θα κοσμήσουν δημόσιους χώρους και δομές.

Το Συμπόσιο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Αλκης Ζέη. Ο τίτλος του Συμποσίου Ζωγραφικής είναι εμπνευσμένος από το έργο της αγωνίστριας συγγραφέως «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Στον χώρο της «Ιχθυόσκαλας» έχει στηθεί και λειτουργεί ήδη υπαίθρια έκθεση, η οποία περιλαμβάνει έργα με γειτονιές της πόλης και τοπόσημά της. Οι υπαίθριες εκθέσεις περιλαμβάνουν έργα τα οποία είναι αναπαραγωγή έργων από τις μόνιμες συλλογές της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών.

You may also like

Comments are closed.