ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Είναι αρνητές και στήνουν «κορωνοπάρτι» μέσα στους ναούς

klirikoi

Τουλάχιστον δέκα κληρικοί ο καθένας εκ των οποίων λειτουργεί στη δική του ενορία, επηρεάζουν τόσο τους πιστούς τους, όσο και τους νεαρότερους ιερείς που εισέρχονται στον χώρο της εκκλησίας…

Ανάχωμα στη διαδικασία των εμβολιασμών αποτελούν ορισμένοι ιερείς που θεωρούνται από τους πιο σκληροπυρηνικούς και δεν διστάζουν να δηλώνουν ανοικτά τις θέσεις τους κατά του εμβολίου και γενικότερα της πανδημίας.

Την ώρα που ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος έχει ξεκαθαρίσει την θέση του, όπως και οι γειτονικοί Μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Ηλείας Γερμανός και Αιγιαλείας Ιερώνυμος. Πρόκειται για τουλάχιστον δέκα κληρικούς ο καθένας εκ των οποίων λειτουργεί στην δική του ενορία, επηρεάζοντας μέσα από τα όσα κηρύγματα τους, τόσο τους πιστούς τους, όσο και τους νεαρότερους ιερείς που εισέρχονται στον χώρο της εκκλησίας.

Από την πλευρά της η Ιερά Μητρόπολη Πατρών είναι ξεκάθαρη στη θέση της, έχοντας προχωρήσει σε εκκλήσεις προς τους κληρικούς της, όχι μόνο να κάνουν το εμβόλιο, αλλά και να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Όμως ήδη στις συγκεκριμένες ενορίες υπάρχουν αρκετές συζητήσεις και γκρίνιες για τα ράπιντ τεστς, ενώ σπανίως τηρούνται τα μέτρα.

Γι’ αυτό και υπάρχουν αρκετά κρούσματα στον χώρο της εκκλησίας. Πάντως το ποσοστό των εμβολιασμένων ιερέων της Πάτρας, αν και άγνωστο επισήμως, εκτιμάται ότι είναι αρκετά μικρό.

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι πληροφορίες στην Πάτρα για νόσηση ιερέων από κορωνοϊό, έστω και αν κάποιοι φροντίζουν να το… διαψεύδουν, ακόμη και με αποστολή εξωδίκων! «Βοούν» οι ενορίες για μέτρα που δεν λαμβάνονται στις εκκλησίες, για νεωκόρους και Επιτρόπους που δεν φορούν μάσκα και δεν τηρούν κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο!

Του Κωνσταντίνου Φλαμή

You may also like

Comments are closed.