ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: Εισαγγελική παρέμβαση για τους 11 θανάτους ηλικιωμένων σε γηροκομείο

girokomeio
Εισαγγελική παρέμβαση για τους θανάτους από κορονοϊό 11 ηλικιωμένων σε γηροκομείο στην Πάτρα.

Θα διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή οι 11 ηλικιωμένοι τις τελευταίες εβδομάδες, οι οποίοι φιλοξενούνταν στην ιδιωτική μονάδα.

Την προκαταρτική εξέταση διενεργεί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και καταγγελίες συγγενών των ηλικιωμένων.

Η άμεση εισαγγελική παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία, διότι οι 7 από τους 11 νεκρούς ήταν ανεμβολίαστοι, σε αντίθεση με όλους τους εργαζομένους του γηροκομείου, που έχουν εμβολιαστεί.

γηροκομείο

Οι ανθρώπινες απώλειες σημειώθηκαν από τα μέσα Νοεμβρίου, όταν ο κορονοϊός «εισέβαλε» στο ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων, μέχρι και την περασμένη Κυριακή, με τον θάνατο 89χρονης γυναίκας η οποία ήταν θετική στον κορονοϊό, από τις 7 Δεκεμβρίου.
Ήδη, οι εισαγγελικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους όλα τα σχετικά δημοσιεύματα και έχει καταρτισθεί κατάλογος ατόμων που θα κληθούν, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για να δώσουν καταθέσεις.

Ανάμεσά τους είναι οι υπεύθυνοι του Γηροκομείου, ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος και συγγενείς των ηλικιωμένων που πέθαναν.

You may also like

Comments are closed.