ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Εκδηλώσεις μνήμης για το Νίκο Τεμπονέρα

temponeras 800x432.jpg 750x430 1
Kάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις μνήμης, για τη συμπλήρωση 31 χρόνων από τη δολοφονία του αγωνιστή της Αριστεράς Νίκου Τεμπονέρα απευθύνουν ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας και η ΑΔΕΔΥ.

Σήμερα στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση τιμής στο Ν. Τεμπονέρα, που στο σχολικό συγκρότημα «Τεμπονέρα» της πλατείας Βουδ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, αναφέρει: «Τιμούμε την ιστορική μνήμη και διδασκόμαστε απ’ αυτήν. Ο Τεμπονέρας ζει και θα ζει. Εμπνέει τους αγώνες νεολαίας και εργαζομένων ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, την εργασία και το ασφαλιστικό, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της δεξιάς»

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας σημειώνει: «Δεν σβήνει με τίποτα η ηθική και πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ. Ο Ν. Τεμπονέρας και η θυσία του, έγιναν σημείο αναφοράς για γενιές αγωνιστών του νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος. Το παράδειγμα του κομμουνιστή εκπαιδευτικού εμπνέει σήμερα, σε μια συγκυρία τριπλής υγειονομικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής κρίσης. Απέναντι στη «κανονικότητα» που ετοιμάζουν, στο δόγμα «νόμος και τάξη» και την καταστολή αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων, η απάντηση που πρέπει να δώσει η μαχόμενη Αριστερά είναι ένα σύγχρονο πολιτικό μαχητικό κίνημα».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Σήμερα 31 χρόνια μετά, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες συνεχίζουν τον αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ασκήθηκαν και ασκούνται, τα τελευταία χρόνια, από όλες τις Κυβερνήσεις.
Σήμερα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ψηφίζει νομοθετήματα με εντελώς αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο (Ν. 4823/21 για την παιδεία, Ν. 4808/21 για τα εργασιακά κτλ) γυρίζοντας την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω, καταργώντας το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις και το δικαίωμά μας στην απεργία. Αντί να στηρίξει τη Δημόσια Παιδεία και το ΕΣΥ με αύξηση της χρηματοδότησης και προσλήψεις προσωπικού, συνεχίζει την υποβάθμισή τους με περικοπές στον προϋπολογισμό και του 2022».

You may also like

Comments are closed.