ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Δεν είναι πραγματική η εικόνα από τα σελφ τεστ

sxoleio ameriki
Για κρεσέντο προπαγάνδας από πλευράς κυβέρνησης, του υπουργείου και του μηχανισμού του κάνουν λόγο τα μέλη του συλλόγου των δασκάλων και των νηπιαγωγών της Πάτρας που ετοιμάζονται για το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην πλατεία Γεωργίου, την Πέμπτη στις 20 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί τα κρούσματα ειδικότερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι πολλά και η εικόνα που έρχεται από τα θετικά δείγματα που εντοπίζονται κάθε φορά από τα self τεστ που γίνονται δεν είναι η πραγματική.

Για την ακρίβεια είναι η μία πλευρά της ενδοσχολικής διασποράς που όπως υποστηρίζουν οι δάσκαλοι υπάρχει στα σχολεία τους. Όπως λένε η σχολική εβδομάδα δεν έχει δύο, ούτε και τρεις μέρες, όπου γίνονται τα self τεστ.

Τις υπόλοιπες μέρες δεν υπάρχουν κρούσματα, αναρωτιούνται και απαντούν. Υπάρχουν αλλά δεν εντοπίζονται εξαιτίας της διαχείρισης που έχει αποφασίσει να κάνει η κυβέρνηση πάνω στο θέμα των σχολείων και της διασποράς.

Οι δάσκαλοι μιλούν για στάχτη στα μάτια μέσω των self τεστ, υπογραμμίζοντας εκτός των παραπάνω ότι υπάρχουν πολλά παιδιά και γονείς που δεν κάνουν καν το τεστ και που γράφουν ψευδώς αρνητικό. Περιπτώσεις που μπορεί να μην έχουν την δυνατότητα να τις αποδείξουν, αλλά κινούν υποψίες.

Μάθημα σε… μισές τάξεις

Κι ύστερα είναι το θέμα των ωρών που χάνονται. Οι μολύνσεις στους δασκάλους παραμένουν πολλές, οι προσλήψεις αναπληρωτών που έχουν γίνει στα σχολεία της Πάτρας και της Αχαΐας είναι ελάχιστες, με αποτέλεσμα να χάνονται διδακτικές ώρες.

Τέλος, ένα ακόμα ζήτημα έχει να κάνει με την πληρότητα των τάξεων. Σύμφωνα με τους δασκάλους όταν εντοπίζεται ένα κρούσμα η τάξη την επόμενη ημέρα αδειάζει από μαθητές. Αποτέλεσμα όλου αυτού είναι τα μαθήματα να γίνονται με μισές τάξεις.

Όπως υποστηρίζουν οι δάσκαλοι, το υπουργείο και η κυβέρνηση, εδώ και 1,5 χρόνο σχεδόν αδυνατεί να πάρει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για τη διαχείριση της πανδημίας. Κι σύμφωνα με τους ίδιους, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τα τμήματα που θα κλείνουν θα είναι πολύ περισσότερα από τα δύο που ήδη έχουν κλείσει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του υπουργείου.

You may also like

dytiki ellada giatros syllipsi 1024x720.jpg ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΣΤΗΝ ΒΑΡΔΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ: Οι «Αδιάφθοροι» ξεσκέπασαν κύκλωμα ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων και παράνομων συνταγογραφήσεων

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν απογευματινές- βραδινές ώρες της Πέμπτης, 29 Φεβρουαρίου ...

Comments are closed.