ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Εκθεση κρητικών προϊόντων στον Μόλο – ΦΩΤΟ

Facebook
Twitter

Ανοιξε τις πύλες της  η 27η έκθεση κρητικών προϊόντων στον Μόλο της Αγίου Νικολάου. Το ραντεβού των παραγωγών με τους πολίτες της Πάτρας είναι γεγονός.

Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Πάτρας, στην καρδιά της πόλης έρχεται η διοργάνωση που έγινε θεσμός στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, με 9 μέρες γεμάτες γεύσεις, πολιτισμό, μουσική, παράδοση και καλοκαιρινή διάθεση.

Οι γεύσεις της Κρήτης αλλά και τοπικές γεύσεις από άλλες περιοχές της Ελληνικής γης ετοιμάζονται για ακόμη μία φορά να κατακτήσουν τις αισθήσεις των επισκεπτών.

286456934 577652544008181 1226885065718541309 n

Δεκάδες μικροί παραγωγοί φέρνουν μαζί τους τα αγνά, τοπικά προϊόντα που παράγουν για να εμπλουτίσουν το τραπέζι των πολιτών της Πάτρας και της Πελοποννήσου γενικότερα με επιλογές μοναδικής διατροφικής αξίας.

Για 9 ημέρες, επισκέπτες και φίλοι της παράδοσης και της γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν απευθείας αυθεντικές γεύσεις, ζυμωμένες με το μεράκι, καμωμένες απ’ τον μόχθο και την αγάπη των παραγωγών, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία πίσω από τα παραδοσιακά προϊόντα και να απολαύσουν αλησμόνητες εμπειρίες που έχουν σαγηνεύσει το κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε πολλές γωνιές του κόσμου!

Η ποιότητα και η αγνότητα κυρίαρχες στα περίπτερα των εκθετών!
Από το αγνό ελαιόλαδο, τις ελιές, το τυρί, τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, ως το μέλι και τα προϊόντα μελιού, παστέλια και μπάρες, τσικουδιά, ρακί και ρακόμελο, ρακί με ρόδι και δεκάδες άλλες γεύσεις, χαρουπόμελο και προϊόντα χαρουπιού, κρασί, λικέρ, βότανα, παξιμάδια, κριτσίνια, κουλουράκια, σταφίδες, αλείμματα, ελιές.

 

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν και να γευτούν αγαπημένες Κρητικές γεύσεις όπως παραδοσιακά κρητικά γλυκίσματα, ξεροτήγανα, σφακιανόπιτες και καλτσούνια καθώς και τη φημισμένη γαλατόπιτα Μάνης και τα λαλάγγια.

11111111111111111 1

Μεταξύ των προϊόντων επίσης είναι παραδοσιακά ζυμαρικά, τραχανάς και φάβα, υπερτροφές και σταφίδες, καθώς και σάλτσες, γλυκά του κουταλιού, ζαχαρώδη προϊόντα, μαρμελάδες, ξηρούς και καραμελωμένους καρπούς.

 

Εκτός από τις γεύσεις, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα περιποίησης και φροντίδας όπως αιθέρια έλαια, καλλυντικά, σαπούνια και κρέμες, υποαλλεργικά προϊόντα, κεραλοιφές, και πολλά ακόμη προϊόντα!

Μια μικρογραφία των θησαυρών του τόπου μας σας περιμένει!

Παράλληλα με την λειτουργία των εκθεσιακών περιπτέρων, η έκθεση αποτελεί ένα ζωντανό πολιτισμικό ταξίδι, με πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Μουσικοχορευτικοί σύλλογοι και πολιτιστικά σωματεία θα παρουσιάσουν την δράση τους και θα δημιουργήσουν εορταστικό κλίμα και χαρούμενη διάθεση.
 Η 27η Έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 9:30 το βράδυ.

ΠΑΤΡΑ: Μώλος Αγίου Νικολάου

Τo ωράριο λειτουργίας για όλες τις ημέρες θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως και τις 9.30 το βράδυ.

Η είσοδος στην Έκθεση είναι ελεύθερη για όλους.

2222222222222222222 0

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top